Apsilaižysite pirštus

REKLAMA

Sudėtis:

Pienas – 1 puodelis (250 ml).

REKLAMA

Sviestas – 100 g

Miltai – 150 g

REKLAMA

Druska – žiupsnelis

Kiaušiniai – 4 vnt.

REKLAMA

Gaminimas:

Supilkite pieną į keptuvę, sudėkite sviestą, įdėkite žiupsnį druskos.

REKLAMA

Kruopščiai ištirpinkite sviestą ir nenustojant maišyti įpilkite miltus, išmaišykite masę ir nukelkite nuo viryklės.

Tada į masę vienas po kito įmuškite kiaušinius. Aš iš karto įmušiau visus 4 kiaušinius į šiltą tešlą.

REKLAMA

Paruošta mase užpildykite konditerijos maišelį ar švirkštą ir išspauskite 10 cm ilgio juosteles ant riebalais išteptos ar kepimo popieriumi įtiestos skardos.

Palikite 5 cm tarp juostelių.

REKLAMA

Eklerus kepkite įkaitintoje orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 30 minučių. Neatidarykite orkaitės.

REKLAMA

Iškeptuose ekleruose padarykite skylutes ir užpildykite kremu. O viršų apliekite garų vonelėje ištirpintu šokoladu.

REKLAMA

Kremas:

REKLAMA

400 ml pieno

2 tryniai

REKLAMA

1,5 šaukšto miltų

1,5 šaukšto krakmolo

REKLAMA

80 g cukraus

vanilinas

REKLAMA

Gaminimas:

Mikrobangų krosnelėje pakaitinkite trynius su cukrumi ir vanile, supilkite į pieną ir suberkite miltus, krakmolą.

REKLAMA

Gerai išmaišykite ir mikrobangų krosnelėje 3-5 min pakaitinkite didžiausiu galingumu.

Svarbu kas minutę išėmus permaišyti, kad nebūtų gumulėlių

REKLAMA

Kremo tirštumas priklauso nuo to, kiek laiko jūs kaitinote kremą, man paruošti truko 4 minutes.

SKANAUS!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].