Šį receptą Jums radome „YouTube“ kanale.

REKLAMA

Uošvė man parodė, kaip greitai išsikepti šviežių bandelių, tad nuo šiol nereikės iš karto bėgti į kepyklą!

REKLAMA

Jums reikės:

  • 500 g paprastų miltų
  • 250 g kukurūzų miltų
  • 2 šaukštų acto
  • 2 šaukštų sausų mielių
  • 75 ml augalinio aliejaus
  • 1 šaukšto cukraus
  • 1 šaukštelio druskos
  • karšto vandens

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Kvietinius ir kukurūzų miltus persijokite į dubenį.

Įberkite druskos, cukraus, sausų mielių, įpilkite acto ir aliejaus.

REKLAMA

Galiausiai įpilkite šilto vandens ir užmaišykite vientisą nelimpančią tešlą.

REKLAMA

Plastikinį maišelį ištepkite trupučiu aliejaus ir sudėkite į jį tešlą.

REKLAMA

Maišelį su tešla gerai suriškite.

Sudėkite į puodą su šiltu vandeniu ir uždenkite dangčiu.

REKLAMA

Tešla pradės greitai fermentuotis ir per 10 minučių bus paruošta tolesniam apdorojimui.

REKLAMA

Pakilusią tešlą perdėkite ant miltais pabarstyto stalviršio ir iš jo formuokite maždaug vienodo dydžio bandeles.

Toliau iškočiokite storą apskritimą, susukite ir formuokite cilindrus, kurių viršų aštriu peiliu įpjaukite.

REKLAMA

Uždenkite maistine plėvele ir palikite kelioms minutėms pakilti.

REKLAMA

Patepkite vandeniu ir kepkite iki 190°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol įgaus rudai auksinę spalvą.

REKLAMA

Linkime gero skonio!

Vaizdo įrašo medžiaga:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].