Toliau pateiktas padažo, kuris puikiai tinka prie bet kokio patiekalo, receptas. Su šiuo padažu net paprastus makaronus galima paversti kulinariniu šedevru! Jei vis dar turite likusių stiklainių, pasigaminkite šį padažą! Pirmiausia sumalkite, elektrinės mėsmalės pagalba, 4 kg pomidorų, 2 vnt. aitriosios paprikos (išvalytos nuo sėklyčių).

REKLAMA

Kol paruošite kitus ingredientus, paruoštą daržovių masę virkite valandą. 0,5 kg svogūnų supjaustykite kubeliais ir pakepinkite keptuvėje su 100 g augalinio aliejaus. Kai svogūnai taps skaidrūs, sudėkite juos į puodą su paprikomis ir pomidorais. Įdėkite 250 g susmulkintų bazilikų ir tiek pat susmulkintų česnakų.

Kitas žingsnis – įberkite 2 valgomuosius šaukštus Provanso žolelių. Jei pageidaujate, galite juos pakeisti „Chmeli – suneli“ prieskonių mišiniu. Gautą masę išmaišykite ir virkite 10 minučių, tada įberkite po 2 valgomuosius šaukštus druskos ir cukraus.

REKLAMA

Nuimkite puodą nuo viryklės, atvėsinkite padažą ir sutrinkite panardinamu maišytuvu. Įpilkite 2 valgomuosius šaukštus 6 proc. vyno acto (arba įprasto acto) ir vėl uždėkite puodą ant viryklės. Šį kartą troškinkite 5 minutes. Stiklainius pripildykite padažo ir sandariai uždarykite dangteliais.

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].