Liko uogienės? Nežinote, kur ją panaudoti? Jei nusibodo įprasta uogienė, pasigaminkite iš jos marmelado.
REKLAMA
Sudėtis
- 200 g bet kokios uogienės
- 10 g agaro
- 200 ml vandens
Paruošimas
Užpilkite agarą vandeniu ir užvirkite. Nuolat maišydamas (visada mediniu šaukštu!), 2 minutes palaikykite skystį ant silpnos ugnies. Tada sudėkite uogienę ir virkite dar 2 minutes.
REKLAMA
Įpilkite nedidelį kiekį vandens ir išsukite maišytuvu iki vientisos masės.
REKLAMA
Nedidelį kiekį masės užlašinkite ant lėkštutės ir, jei jis neplinta kaip skystis, galima užpilti marmeladą. Formų vidinį paviršių padenkite maistine plėvele ir supilkite marmelado masę.
Leiskite atvėsti kambario temperatūroje. Tada supjaustykite kubeliais. Jei norite, pabarstykite kokoso drožlėmis arba cukrumi. Marmeladą laikykite šaldytuve.
REKLAMA
Skanaus!
REKLAMA
Komentarai:
Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].