Naminis marmeladas iš uogienės likučių. Neįtikėtinai skanu!

Liko uogienės? Nežinote, kur ją panaudoti? Jei nusibodo įprasta uogienė, pasigaminkite iš jos marmelado.

REKLAMA

uogienė

Sudėtis

  • 200 g bet kokios uogienės
  • 10 g agaro
  • 200 ml vandens

Paruošimas

Užpilkite agarą vandeniu ir užvirkite. Nuolat maišydamas (visada mediniu šaukštu!), 2 minutes palaikykite skystį ant silpnos ugnies. Tada sudėkite uogienę ir virkite dar 2 minutes.

REKLAMA

Įpilkite nedidelį kiekį vandens ir išsukite maišytuvu iki vientisos masės.

REKLAMA

Nedidelį kiekį masės užlašinkite ant lėkštutės ir, jei jis neplinta kaip skystis, galima užpilti marmeladą. Formų vidinį paviršių padenkite maistine plėvele ir supilkite marmelado masę.

Leiskite atvėsti kambario temperatūroje. Tada supjaustykite kubeliais. Jei norite, pabarstykite kokoso drožlėmis arba cukrumi. Marmeladą laikykite šaldytuve.

REKLAMA

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].