Naminis majonezas iš linų sėmėnų ir be kiaušinių! Skonis, kaip įprasto

Naminis majonezas yra daug skanesnis, nei pirktas parduotuvėje. O šis dar ir be kiaušinių, todėl tik net veganams ar kūčių stalui. Daug paprasčiau yra pasigaminti savo majonezo ir pamiršti visus maisto dažiklius, dirbtinius skonius, konservantus…

REKLAMA

Naminis majonezas

Naminis majonezas paprastai gaminamas iš kiaušinių ir garstyčių, tačiau kai kurie mūsų draugai vengia kiaušinių, todėl radome veganiško majonezo, kurio pagrindas yra linų sėmenys, receptą. Iš linų sėmenų gaminame labai daug įvairių dalykų: linų sėmenų aliejų, linų sėmenų košę ir netgi įmaišome į duoną.

REKLAMA

linų sėmenys

Jums reikės:

REKLAMA

2 šaukštai linų sėmenų

linų sėmenys

REKLAMA

60 ml. vandens

vanduo

REKLAMA

125 ml. augalinis aliejus

alyvuogių aliejus

REKLAMA

1–2 šaukšteliai garstyčių

garstyčios

REKLAMA

2 šaukštai citrinos sulčių

citrina

REKLAMA

druskos ir cukraus pagal skonį.

druska

REKLAMA

Gaminimas:

Susmulkinkite linų sėmėnis iki miltų, į juos supilkite vandenį ir kaitinkite. Nuolat maišykite, kol sutirštės. Palikite atvėsti, kol jis pasieks maždaug kambario temperatūrą. Įpilkite truputį cukraus ir druskos ir plakite mikseriu, palaipsniui pilant augalinį aliejų. Stenkitės nepridėti daugiau nei šaukšto aliejaus vienu metu.

REKLAMA

Naminis majonezas

Kai mišinys įgaus majonezo tekstūrą, pagal skonį įpilkite citrinos sulčių, garstyčių, druskos ir cukraus. Linų sėmėnų majonezas yra paruoštas. Spalva yra šiek tiek tamsesnė nei parduotuvėje pirkto, tačiau skonis geresnis. Naudokite jį patiekaluose, kaip ir bet kurį kitą majonezą!

Naminis majonezas

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].