Ši tešla yra viena geriausių tokioms bandelėms. Galite pasirinkti bet kokį įdarą. Tačiau populiariausia kepti bandeles su dešrele.

REKLAMA

Sudėtis

0,5 l pieno

4 kiaušiniai

REKLAMA

11 g mielių

maždaug 1 kg miltų

REKLAMA

1 stiklinė aliejaus

1 stiklinė cukraus

REKLAMA

žiupsnelis druskos

dešrelės

REKLAMA

Gaminimas

Išvirkite dešreles.

Keptuvėje pašildykite pusę kiekio pieno. Įdėkite šaukštą cukraus, sudėkite mieles ir miltus. Užminkykite tešlą, kad jos konsistencija būtų panaši į grietinės.

REKLAMA

Uždenkite tešlą plėvele ir palikite šiltoje vietoje. Po 10-15 min. tešla turėtų pakilti.

REKLAMA

Pašildykite likusį pieną. Atsargiai į jį supilkite tešlą. Išmaišykite. Įmuškite kiaušinius ir vėl išmaišykite. Sudėkite likusį cukrų, aliejų, druską. Viską gerai išmaišykite. Minkykite tešlą.

Tešlą sudėkite į gilų dubenį, išteptą aliejumi. Uždenkite plėvele ir palikite šiltoje vietoje, kad vėl pakiltų. Tešla turi pakilti du kartus.

REKLAMA

Dabar galite formuoti bandeles. Paimkite tešlos gabalėlį, delne padarykite iš jo plokščią apskritimą, įdėkite dešrelė ir užlankstykite galus.

REKLAMA

Paruoškite kepimo skardą, sutepkite aliejumi. Sudėkite bandeles. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepkite maždaug pusvalandį.

Skanaus!

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].