Kietojo sūrio gamyba nėra tokia sudėtinga. Tokius sūrius galima drąsiai duoti vaikams, nes juose nėra aromatinių priedų ir dažiklių.

REKLAMA

Sudedamosios dalys:

REKLAMA

Grūdėta varškė (ne mažiau kaip 9% riebumo) – 500 g;

REKLAMA

Pienas (kuo riebesnis, tuo geriau) – 500 ml;

REKLAMA

Sviestas – 50 gramų;

REKLAMA

Soda – pusė šaukštelio;

REKLAMA

Kiaušiniai – 1 vnt.;

REKLAMA

Druska – pagal skonį.

REKLAMA

Gaminimas:

Į puodą supilkite pieną, varškę ir išmaišykite mediniu šaukštu. Užvirinkite ir virkite 10-15 minučių. Virkite ant silpnos ugnies, tada varškė neprilips prie puodo sienelių.

REKLAMA

Dabar suraskite sietą, pageidautina labai tankų ir perpilkite pieno masę. Jei neturite tankaus, tada įtieskite keletą sluoksnių marlės.

REKLAMA

Būtina palaukti, kol visas skystis išbėgs. Tuo tarpu ištirpinkite sviestą puode ir įmaišykite kiaušinį, pridėkite sodos. Kai sviestas jau bus išmaišytas su soda ir kiaušiniu, galite sudėti virtą varškės masę.

REKLAMA

Mišinį perkelkite ant nedidelės ugnies ir nuolat maišykite apie 5 minutes. Jei pastebėsite, kad masė džiūsta, įpilkite šiek tiek skysčio, kuriame virė varškė. Kai masė tampa minkšta, geltona, galite ją nukelti nuo viryklės.

REKLAMA

Paruoškite formą, galite į ją įtiesti marlę, ir supilkite masę. Įdėkite į šaldytuvą kelioms valandoms, kol sustings.

REKLAMA

Štai naminis kietasis sūris ir paruoštas! Jis puikiai tiks ant sumuštinių. Jis nebus labai sūrus, bet tai galite pasireguliuoti pagal save. Tai daug geriau, nei pirkta parduotuvėje!

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].