Naminiai sausainiai dažnai sudžiūsta per greitai. Problemą išspręsti gana paprasta – tešlą reikia daryti su kefyru. Taip paruošti sausainiai kelias dienas galės stovėti lėkštėje ir vis tiek bus labai skanūs.

REKLAMA

Pirmiausia paruoškite įdarą. 6 obuolius nulupkite ir sutarkuokite. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir paskleiskite obuolius. Įdėkite 2 šaukštus cukraus, šaukštą vanilinio cukraus ir kepkite obuolius ant vidutinės ugnies 7 minutes, kol suminkštės. Įdarą perkelkite į dubenį ir leiskite jam visiškai atvėsti.

REKLAMA

naminiai sausainiai

Dabar minkykite lengvą, švelnią tešlą. Giliame dubenyje sumaišykite 130 mililitrų kefyro, 120 gramų sviesto, 1 kiaušinio trynį, 2 šaukštus cukraus, šaukštelį kepimo miltelių ir žiupsnelį druskos. Sudėkite baigtą tešlą į maišelį ir padėkite į šaldytuvą 15 minučių.

REKLAMA

Tešlą iškočiokite plonai, įdarą paskirstykite per visą paviršių.

REKLAMA

naminiai sausainiai

Susukite ir supjaustykite.

REKLAMA

Sausainius kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių 25 minutes. Užuot kepę šiuos sausainius su obuoliais, galite naudoti kokį nors kitą. Pabandykite, pavyzdžiui, į vidų įdėti varškės su razinomis.

REKLAMA

naminiai sausainiai

Vaizdo įrašas:

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].