Nieko nėra skaniau nei naminės bagetės. Ar kada bandėte patys jų išsikepti? Jei ne, siūlome išbandyti šį receptą!

REKLAMA

Ingredientai:

4 bagetėms

  • 500 g miltų
  • 330 ml vandens
  • 5 g sausų mielių arba 15 g šviežių mielių
  • 10 g druskos.

REKLAMA

Gaminimas:

Į didesnį dubenį įpilkite drungno vandens, supilkite mieles, išmaišykite ir tada sudėkite miltus ir druską. Minkykite, kol ji bus lygi ir elastinga. Tada perkelkite į riebalais išteptą dubenį, uždenkite maisto folija ir palikite pastovėti 2 valandoms.

bagetės

REKLAMA

Po to perkelkite tešlą ant miltais pabarstyto stalviršio ir padalinkite ją į 4 dalis. Kiekvieną dalį švelniai ištempkite, susukite ir formuokite bagetes. Dėkite jas į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Kad kepamos bagetės nesuliptų, tarp jų sukurkite „barjerą“ iš kepimo popieriaus. Sudėję bagetes į kepimo skardą, uždenkite jas maistine plėvele ar medvilniniu audiniu ir palikite pastovėti dar 30–45 minutes.

REKLAMA

Kad bagetės neišdžiūtų, kepdami ant orkaitės dugno padėkite puodą su vandeniu. Ant bagečių paviršiaus padarykite maždaug 3 griovelius peiliu. Nuėmę maistinę plėvelę pašaukite į orkaitę ir kepkite 250° C temperatūroje maždaug 20 minučių.

bagetės

REKLAMA

Viskas padaryta. Bagetės iškeptos, jos bus traškios, skanaus!

Vaizdo įrašas:

REKLAMA

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].