Naminė grietinė iš pieno esančio parduotuvėse. Išbandykite!

Sutikite, ne kiekviena parduotuvėje esanti grietinė yra kokybiška. Dažnai produkto konsistencija ir labiau primena želė. O kokybiška grietinė kainuoja 2 kartus daugiau.

REKLAMA

Išeitis yra gaminti naminę grietinę!

Grietinės gaminimui rinkitės pieną, kuriame yra didžiausias riebalų procentas. Jis gali būti pasterizuotas, bet ne pasterizuotas: geriausia pasirinkti tą, kurio tinkamumo laikas yra minimalus.

REKLAMA

grietinė

Jums reikės:

  • Pienas 500 ml
  • Grietinė 2 šaukštai

Gaminimas:

Supilkite pieną į puodą, kaitinkite iki 37–40 laipsnių temperatūros. Jei šildysite daugiau, turėsite atvėsinti, nes bakterijos gyvena šiltoje, bet ne karštoje aplinkoje.

REKLAMA

Įpilkite grietinės į šiltą pieną, gerai išmaišykite, kad ištirptų visi gabalėliai. Supilkite mišinį į švarų stiklainį, apvyniokite jį keliais rankšluosčiais ir palikite šiltai per naktį.

REKLAMA

grietinė

Grietinė yra paruošta kitą dieną. Produktą galima perkelti į šaldytuvą.

REKLAMA

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].