Naminė duona, kuri primena debesį ir yra labai puri

Naminė duona, pagaminta iš natūralių ingredientų ir kepta su meile, niekada nebus lyginama su parduotuvėje perkama duona. Na, o mes dalinamės orkaitėje keptos naminės duonos receptu, duona nustebins ne tik savo išvaizda, bet ir savo purumu.

REKLAMA

duona

Puri balta duona

Ši duona, kurią aš vadinu „vilnos debesimi“, yra tikras meno kūrinys. Ji atrodo tokia gražus ir skani, kad sunku sulaukti, kol ji visiškai atvės. Norisi tik kuo greičiau paimti kvapnų gabalėlį.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 80 ml šilto pieno
  • 3 g (1 arbatinio šaukštelio) sausų mielių
  • 300 g miltų
  • 1 šaukštelio jūros druskos
  • 30 g cukraus
  • 1 kiaušinio
  • 100 ml grietinėlės
  • 50 g džiovintų spanguolių
  • sviesto kepimo formai sutepti

Gaminimas:

Į šiltą, bet ne karštą pieną supilkite mieles. Sumaišykite ir palikite 5 minutėms.

Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, jūros druską ir cukrų. Įpilkite grietinėlės, įmuškite kiaušinį ir supilkite pieną su mielėmis. Vėl viską gerai išmaišykit, tam geriausia naudoti virtuvinį kombainą.

REKLAMA

Iš tešlos suformuokite rutulį ir palikite 60 minučių kambario temperatūroje, kad tešla pakiltų.

REKLAMA

Tuo tarpu sumalkite džiovintas spanguoles.

Apvalią kepimo formą gausiai ištepkite sviestu. Tada dugną išklokite kepimo popieriumi ir dar kartą patepkite sviestu.

REKLAMA

duona

Kai tešla pakyla, paskleiskite ją ant stalviršio, pabarstyto miltais. Truputį paspauskite ir padalykite į 5 lygias dalis.

REKLAMA

Suformuokite rutulį iš kiekvienos dalies. Uždenkite plastikine plėvele arba rankšluosčiu ir palikite tešlą 15 minučių pastovėti.

REKLAMA

Paimkite vieną rutulį ir iškočiokite jį į pailgą ovalą. Vienoje šio ovalo pusėje padarykite pjūvius. Paimkite šiek tiek džiovintų spanguolių ir sudėkite jas ant ovalo krašto, kuris yra be pjūvių.

duona

REKLAMA

Užspauskite tešlą iš šonų ir susukite į volelį. Atlikite tą patį su kiekvienu iš 5 tešlos kamuoliukų.

REKLAMA

Išdėliokite ritinius ratu taip, kad viduje susidarytų skylė.

duona

REKLAMA

Sudėjus tešlą į formą, vėl leiskite jai 60 minučių pastovėti kambario temperatūroje, kad tešla dar šiek tiek pakiltų.

Po 60 minučių tešlos viršų ištepkite pienu. Duoną pašaukite į iki 170°C įkaitintą orkaitę. Ir kepkite apie 20 minučių.

REKLAMA

Originalios duonos gaminimo procesas atrodo sudėtingas, kol neperžiūrite vaizdo įrašo. Vaizdo įraše visas darbo procesas parodomas taip, kad neliktų neaiškumų!

REKLAMA

Duona gaunasi minkšta, puri, kvapni ir nepaprastai graži. Spanguolės viduje puikiai papildo subtilų kepinio skonį. Tačiau turėtumėte būti atsargūs: kyla didelė pagunda suvalgyti visą duoną vienu prisėdimu. Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].