Naminė duona be miltų ir mielių. Išbandykite šį sveiką receptą

Ši naminė duona yra labai skani ir patinka visiems šeimos nariams. Taip pat valgant ją galite nesijaudinti dėl savo figūros, nes ji yra labai sveika.

REKLAMA

duona

DUONA BE MILTŲ IR MIELIŲ

Šiandien papasakosime, kaip pasigaminti ypatingą naminę duoną be miltų ir mielių. Patiks visiems, kurie laikosi tinkamos mitybos!

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 1 valgomasis šaukštas saulėgrąžų sėklų
  • 0,5 šaukšto susmulkintų linų sėklų
  • 0,5 šaukšto lazdyno riešutų (galima pakeisti graikiniais riešutais)
  • 1,5 šaukšto avižinių dribsnių
  • 4 šaukštų sėlenų
  • 1 šaukštelio druskos
  • 1 valgomojo šaukšto rudojo cukraus
  • 3 šaukštų augalinio aliejaus
  • 1,5 šaukšto vandens

Gaminimas:

 

REKLAMA

duona

Lazdyno riešutus (arba graikinius riešutus) sumalkite.

REKLAMA

Giliame dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus. Nepamirškite apie druską ir cukrų! Gerai išmaišykite.

REKLAMA

Atskirame inde sumaišykite vandenį su augaliniu aliejumi. Šiek tiek plakite šluotele, tada supilkite į sausą mišinį.

REKLAMA

Kruopščiai sumaišykite visus ingredientus ir palikite 2 valandas.

REKLAMA

duona

Mišinį paskirstykite į silikoninį kepimo indą. Įdėkite į orkaitę ir kepkite 20–25 min. 180 laipsnių temperatūroje.

REKLAMA

Duoną išimkite iš silikono formos, apverskite ir vėl padėkite ant kepimo skardos. Kepkite dar pusvalandį 180 laipsnių temperatūroje.

REKLAMA

duona

Viskas, sveika duona yra paruošta!

REKLAMA

Paprastas ir greitas naminio batono receptas. Būtinai išmėginkite!

REKLAMA

Daugelis tikriausiai mano, kad namuose išsikepti batoną ar duonos yra labai sudėtinga ir tik patyrusiems kepėjams įveikiama užduotis. Iš tiesų viskas kur kas paprasčiau ir šį kepinį namuose pasigaminti gali kiekvienas. Išmėginkite šį paprastą ir greitą naminio batono receptą!

REKLAMA

Sudėtis

  • 400 g miltų
  • 80 ml alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštelis druskos
  • 25 g mielių
  • 1 šaukštas vandens

Gaminimas

Mieles praskieskite šiltu vandeniu. Į didelį dubenį išsijokite miltus, suberkite druską, supilkite alyvuogių aliejų ir praskiestas mieles.

Maišydami užminkykite tešlą.

REKLAMA

Uždenkite tešlą ir palikite šiltoje vietoje 1 val.

Kūno dienotvarkė

REKLAMA

Kai praeis reikiamas laikas, dar kartą minkykite tešlą. Tada ją iškočiokite ir suformuokite ovalo formą. Padarykite įpjovas ir palikite 10-15 min.

Kepkite 170 laipsnių temperatūroje 10 min. Kai tešla pakils, padidinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite dar 30 min.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].