Su ja galima gaminti gardžius sumuštinius arba naudoti gaminant salotas.

Sudedamosios dalys:

  • Kiauliena – 2-3 kg
  • Druska, pipirai, garstyčios pagal skonį ir pageidavimus

Papildomai:

  • Kepimo maišelis
  • Tvirta maistinė virvė

Gaminimo būdas:

Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais ir papildomai išmuškite virtuviniu plaktuku bei pagal skonį įberkite prieskonių.

Maistinę plėvelę sudėkite vieną ant kitos keliais sluoksniais.

Padėkite mėsą ant jos krašto ir sandariai suvyniokite į kelių sluoksnių ritinėlį.

Kraštus iš abiejų pusių suriškite virvele.

Visą dešrą perriškite tvirta virve.

Sudėkite taip paruoštą mėsą į puodą ir virkite 1,5 valandos 80 laipsnių temperatūroje.

Paruoštą dešrą atvėsinkite įdėdami į ledinį vandenį. Tokiu atveju maistinė plėvelė lengvai nusiims.

Dešrą supjaustykite nedideliais gabalėliais.

Gero apetito!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].