Fantastiškas garnyro receptas be jokių bulvyčių, kuris yra ir skanus, ir traškus.

REKLAMA

Mes radome jums šį receptą internete.

REKLAMA

Jums reikės:

  • Morkų (apie 1 kg)
  • 50 g tarkuoto parmezano
  • 2 šaukštų džiūvėsėlių
  • Druskos
  • Maltų juodųjų pipirų
  • Kapotų petražolių
  • 4 skiltelių česnako arba tiek, kiek jums patinka (galite naudoti šviežią arba džiovintą)

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Morkas nulupkite, nuplaukite ir nusausinkite, supjaustykite į 3-4 dalis.

REKLAMA

Sudėkite į dubenį, apšlakstykite aliejumi, įberkite druskos, pipirų ir gerai išmaišykite.

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir ant jo vienu sluoksniu sudėkite morkas.

REKLAMA

Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 20 min.

REKLAMA

Tuo tarpu pasigaminkite mišinį – kuo smulkiau sukapokite česnaką.

Česnaką sudėkite į dubenį, suberkite parmezaną, džiūvėsėlius ir viską gerai išmaišykite.

REKLAMA

Atidėkite į šalį, kol galėsite naudoti.

REKLAMA

Po 20 minučių išimkite morkas iš orkaitės, apibarstykite jas paruoštu mišiniu, išmaišykite ir dar 10 minučių pašaukite į orkaitę.

Vėl išmaišykite ir įdėkite į orkaitę dar 10 minučių.

REKLAMA

Iškeptas morkas sudėkite į lėkštę ir pabarstykite susmulkintomis petražolėmis.

REKLAMA

Iš karto patiekite.

Linkime gero skonio!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].