Moliūgų kotletai. Gardesnė ir sveikesnė vakarienės idėja

Moliūgų kotletai yra tai, ką mėgsta tiek suaugusieji, tiek vaikai. Skonį girs visi, net nežinant, kodėl jis toks išskirtinis.

REKLAMA

Moliūgai aprūpina organizmą vitaminais C, E ir B. Moliūguose yra pektino, kalcio, karotino, geležies, cinko ir vario. Įdėdami šios ryškios daržovės į patiekalus, jūs juos praturtinate.

Moliūgų kotletai

REKLAMA

Ingredientai:

400 g maltos vištienos

REKLAMA

500 g moliūgo

REKLAMA

2 šaukštai miltų

miltai

REKLAMA

2 šaukštai augalinio aliejaus

alyvuogių aliejus

REKLAMA

1 svogūnas

REKLAMA

druska

druska

REKLAMA

pipirai

REKLAMA

petražolės

petražolės

REKLAMA

Gaminimas:

Nulupkite moliūgą. Supjaustykite gabalėliais ir išvirkite. Sutrinkite moliūgą su trintuvu. Sumaišykite maltą mėsą, smulkiai supjaustytą svogūną, miltus, druską, pipirus ir moliūgą, jei reikia, šiek tiek įpilkite vandens, kur virė moliūgai.

REKLAMA

Eksperimentais įrodyta, kad malta vištienos mėsa geriausiai dera su moliūgu, jo skonis yra neutraliausias. Iš gautos masės suformuokite kotletus. Įdėkite juos į riebalais išteptą formą. Ir kepkite 30 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C temperatūros.

REKLAMA

Moliūgų kotletai paruošti. Pabarstykite žolelėmis ir patiekite šiltus. Jie gausis sultingi ir pikantiški, labai įdomaus skonio.

Skanaus!

Moliūgų kotletai

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].