Pyrago receptas, kuriame nėra nei cukraus, nei kvietinių miltų. Jei  norite mėgautis saldžiu užkandžiu ir jaustis sveikai, šis pyragas kaip tik jums.

REKLAMA

Reikalingi produktai

REKLAMA

150 gramų avižinių dribsnių;

REKLAMA

40 gramų medaus;

REKLAMA

100 g varškės;

REKLAMA

3  kiaušiniai;

REKLAMA

50 mililitrų kefyro;

REKLAMA

1 šaukštelis kepimo miltelių;

REKLAMA

pusė šaukštelio cinamono;

REKLAMA

2 obuoliai;

REKLAMA

Aliejus.

REKLAMA

Gaminimas

Avižinius dribsnius susmulkinkite, kad jie taptų birūs it miltai. Tada į dribsnius sudėkite kepimo miltelius ir sumaišykite.

REKLAMA

Į dubenėlį sudėkite varškę, medų ir kefyrą, viską sumaišykite maišytuvu, kol masė bus vientisa. Tuomet įmuškite kiaušinius, įdėkite cinamoną.

REKLAMA

Viską gerai išmaišę, supilkite avižinius dribsnius su kepimo milteliais ir vėl išmaišykite.

REKLAMA

Tuomet nulupkite obuolius, išimkite sėklytes ir supjaustykite į mažus gabalėlius.

REKLAMA

Kepimo indą sutepkite aliejumi, o ant dugno nepamirškite patiesti kepimo popieriaus. Paruoštus obuolius sudėkite ant kepimo indo dugno ir ant viršaus užpilkite tešlą.

REKLAMA

Šiek tiek pakratykite kepimo indą, kad tešla tolygiai pasiskirstytų ir dėkite pyragą į 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite 30-35 minutes.

REKLAMA

Atvėsinkite pyragą ir tuomet jį patiekite.

REKLAMA

Skanaus!

 

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].