Puikus minkštų varškės bandelių receptas, pagal ponios Milkos Raganovos receptą. Šių bandelių tešla tikrai labai korėta, todėl bandelės yra labai minkštos.

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 600 g pusiau rupių miltų
  • 1 citrinos žievelės
  • 60 g cukraus
  • 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
  • žiupsnelio druskos
  • 180 g sviesto
  • 2 kiaušinių
  • 1,5 l pieno

Raugui:

  • 100 ml pieno
  • 30 g mielių
  • 1 arbatinio šaukštelio cukraus

Glaistui: 1 kiaušinio, 1 arbatinio šaukštelio cukraus, 2 arbatinių šaukštelių vandens

REKLAMA

Įdarui:

  • 250 g minkštos varškės
  • 250 g desertinės varškės
  • 4 valgomų šaukštų cukraus
  • 2 pakelių vanilinio cukraus
  • Uogienės

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Paruoškite mieles ir leiskite joms pakilti. Iš mielių ir kitų ingredientų sumaišykite tešlą. Svarbu, kad neleistumėte tešlai kilti kaip įprasta, bet dviem valandoms padėkite į šaldytuvą.

REKLAMA

Tada tešlą išminkykite ir iškočiokite 40 x 40 cm lakštą. Su puodeliu išspauskite 8 cm skersmens apskritimus.

REKLAMA

Tada juose su mažesnio puodelio dugnu įspauskite mažesniu apskritimus. Sudėkite ant išklotos popieriumi kepimo skardos. Leiskite pakilti apie 40 minučių.

REKLAMA

Apskritimų kraštus patepkite plaktu kiaušiniu, išplaktu su cukrumi ir vandeniu. Į vidurį įdėkite  varškės įdaro ir dar galite įdėti uogienės.

REKLAMA

Kepkite 180°C temperatūroje apie 10 minučių.

REKLAMA

Galite pabarstyti cukraus pudra.

REKLAMA

Iš šio kiekio išeis 30 bandelių.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].