Skanių pyragėlių su obuoliais receptas. Jų pagrindą sudaro švelni tešla, kuri puikiai papildo sultingą ir aromatingą šviežių obuolių įdarą! Būtinai išbandykite!

REKLAMA

Jums reikės:

tešlai:

350 g miltų;

REKLAMA

200 g sviesto (margarino);

REKLAMA

200 g grietinės;

REKLAMA

2 šaukštelių vanilinio cukraus;

REKLAMA

1 šaukštelio kepimo miltelių;

REKLAMA

įdarui:

4-5 obuolių (vidutinio dydžio);

REKLAMA

150 g cukraus;

REKLAMA

2 šaukštų citrinos sulčių;

REKLAMA

citrinos žievelės;

REKLAMA

cinamono (nebūtina);

REKLAMA

razinų (nebūtina).

REKLAMA

Kaip pagaminti:

Į dubenį sudėkite sviestą, grietinę ir vanilinį cukrų. Gerai išmaišykite. Pusę miltų sumaišykite su kepimo milteliais ir persijokite į grietinės-sviesto mišinį.

REKLAMA

Pradėkite minkyti tešlą palaipsniui sudedant likusius miltus (gali prireikti daugiau ar mažiau miltų). Tešla turėtų gautis minkšta, bet nelipti prie rankų.

REKLAMA

Įdarui obuolius sutarkuokite, sumaišykite su cukrumi, citrinų sultimis ir smulkinta citrinų žievele, jei norite įdėkite cinamono ir razinų.

REKLAMA

Iškočiokite tešlą į 15×30 cm stačiakampį, paskirstykite įdarą centre (obuolius iš anksto nusausinkite) ir suvyniokite. Supjaustykite 4-5 cm pločio gabalėliais.

REKLAMA

Sutepkite suplaktu kiaušiniu ir kepkite įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros orkaitėje iki gražios rudos spalvos (25-35 min).

REKLAMA

Pabarstykite iškeptus pyragaičius cukraus pudra, jei norite.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].