Liesi, bet labai sotūs ir skanūs blynai. Išbandykite šį receptą!

Blynai gali būti visokiausių rūšių! Tiems, kuriems pabodo įprasti blynai, siūlome išbandyti šiek tiek kitokį receptą.

REKLAMA

Ingredientai:

  • miltai – 2 puodeliai
  • šiltas vanduo – 1,5 puodelio
  • sausos mielės – 7 gramai
  • cukrus – 1 valgomasis šaukštas
  • druska – 1 arbatinis šaukštelis
  • aliejus kepimui

Gaminimas:

  1. Mieles, cukrų ir druską užpilkite šiltu vandeniu ir leiskite mišiniui pastovėti 5 minutes. Per tą laiką mišinio nemaišykite. Išsijokite miltus. Tada išmaišykite gautą mišinį iki vientisos masės ir supilkite į jį miltus. Dar kartą gerai išmaišykite.
  2. Dubenį uždenkite maistine plėvele ir 30 minučių laikykite šiltoje vietoje. Per tą laiką tešla turėtų pakilti maždaug 2 kartus.
  3. Kepkite blynus gerai įkaitintoje keptuvėje su nelipnia danga ir nedideliu kiekiu augalinio aliejaus. Apkepkite blynus iš abiejų pusių iki gražios rudos spalvos.

Skanių blynų!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].