Tai puikūs kepiniai!

REKLAMA

Sudedamosios dalys:

Tešlai:

REKLAMA
  • 300 ml pieno
  • 500 g miltų
  • 10 g mielių
  • 3 šaukštai cukraus
  • 2 šaukštai medaus
  • žiupsnelis druskos
  • 50 ml augalinio aliejaus

Įdarui:

  • 300 g varškės
  • 3 šaukštai cukraus
  • sauja abrikosų
  • sauja džiovintų slyvų
  • 1 kiaušinis

Aptepimui:

REKLAMA
  • 1 kiaušinio trynys
  • 2 šaukštai pieno

Gaminimo eiga:

Mieles ištirpinkite šiltame piene ir palikite 20 minučių, kad pakiltų. Tada į masę suberkite cukrų, medų, druską, sviestą ir persijotus miltus. Užminkykite minkštą tešlą ir palikite pakilti.

REKLAMA

Po 2 valandų tešlos tūris bus padidėjęs. Tai reiškia, kad galite pradėti dirbti su tešla. Iškočiokite ją į lakštą. Dubenyje sutrinkite varškę šakute, suberkite cukrų ir kiaušinį. Įdarą paskirstykite ant tešlos.

Abrikosus ir džiovintas slyvas pamerkite į vandenį ir palikite 5-10 minučių. Džiovintus vaisius nusausinkite ir supjaustykite bet kokios formos gabalėliais.

REKLAMA

Paskirstykite ant varškės. Suvyniokite tešlą į ritinį.

REKLAMA

Supjaustykite į 8-10 vienodų dalių ir padarykite nedidelius įpjovimus. Užspauskite kraštus, kad įdaras neišbėgtų.

REKLAMA

Dubenėlyje sumaišykite kiaušinio trynį su pienu ir aptepkite bandeles. Kepkite 190 laipsnių temperatūroje 20-30 minučių. Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].