Parduotuvėje galima rasti daugybę skanių pyragų ir bandelių, tačiau nė vienas jų nepranoks tų, kurias išsikepėte namuose. Tiesa, kartais sunku nuspręsti kokį pyrago ar bandelių receptą pasirinkti: kai kurie atrodo per sunkūs, kiti – skamba neskaniai arba reikalauja daugybės pastangų.

REKLAMA

Šiame straipsnyje pateiksime jums paprastų, bet labai skanių bandelių su obuoliais receptą. Jas paruošite gana greitai ir be didelių išlaidų. 

Jums reikės:

REKLAMA
  • 600 g miltų
  • 300 ml pieno
  • 150 g cukraus
  • 10 g sausų mielių
  • 50 g augalinio aliejaus
  • 4 kiaušinių
  • 150 g sviesto
  • Druskos

Įdarui:

  • 700 g obuolių
  • 50 g cukraus
  • 1 šaukštelio cinamono (nebūtina)

Gaminimas:

REKLAMA

Pirmiausia paruoškite mielinę tešlą bandelėms. Pieną šiek tiek pašildykite ant viryklės arba mikrobangų krosnelėje. Jis turėtų būti šiltas, bet ne karštas, nes kitaip mielės paprasčiausiai nesuveiks. Piene ištirpinkite mieles ir įpilkite šaukštelį cukraus. Kitame dubenyje per sietelį persijokite 100 g miltų. Sudėkite mieles ir kruopščiai sumaišykite ingredientus, masė turi tapti vientisa. Dubenį su tešla uždenkite rankšluosčiu ir padėkite į šiltą vietą, palikite maždaug valandai.

REKLAMA

Tuo tarpu, kol tešla kyla, paruoškite saldžiąją tešlos dalį. Giliame dubenyje išplakite kiaušinius, likusį cukrų, įberkite žiupsnelį druskos. Visus ingredientus išmaišykite, kad gautųsi vientisa masė. Atskirai ištirpinkite sviestą ir supilkite į kiaušinių masę. Dar kartą gerai išmaišykite.

REKLAMA

Iškilusią tešlą sudėkite į tą patį dubenį ir naudodami šaukštą arba mentelę minkykite tešlą, palaipsniui įberdami išsijotų miltų. Kai tešla taps pakankamai minkšta, toliau minkykite ją rankomis. Kai tešla nustos lipti prie pirštų, atidėkite ją į šalį ir uždenkite rankšluosčiu. Priklausomai nuo mielių kokybės, ji iškils po 30 minučių arba 1 valandos. Formuoti bandeles galite tik tada, kai tešla padvigubėja.

REKLAMA

Kol laukiate, paruoškite bandelių įdarą. Gerai nuplaukite obuolius, jei norite, galite juos nulupti. Tuomet supjaustykite juos mažais kubeliais ir pabarstykite cukrumi. Jei norite aštresnio skonio, galite įdėti šiek tiek cinamono. O jei mėgstate eksperimentuoti, į bandelių įdarą galite įdėti ir kitokių ingredientų. Pavyzdžiui, kai kurie į obuolius mėgsta įdėti ir šiek tiek  smulkintų graikinių riešutų.

REKLAMA

Iš paruoštos tešlos suformuokite lygius kamuoliukus. Kiekvieną jų turėsite iškočioti. Nepadarykite tešlos per plonos, ji turi būti bent 1 cm storio. Tuomet į centrą įdėkite 1-1,5 a.š. obuolių įdaro ir tuomet užrieskite kraštelius.

REKLAMA

Sudėkite paruoštas bandeles ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi. Leiskite joms pastovėti 10 minučių, taip tešla vėl šiek tiek iškils. Bandelių kraštus galite papildomai patepti kiaušiniu, taip aplink susidarys auksinė plutelė. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros, sudėkite bandeles ir kepkite 15-20 min. 

Kaip matote, šis bandelių receptas tikrai yra gana paprastas. Daugelis net dabar namuose rastų visus ingredientus, reikalingus pagaminti šį desertą. Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].