Lygiai taip pat jas gamino mano mama.

REKLAMA

Sudedamosios dalys:

Tešlai:

REKLAMA
  • Cukrus – 80 g.
  • Šiltas pienas – 300 ml.
  • Sausos mielės – 2 šaukšteliai.
  • Miltai – 600 g.
  • Ištirpintas sviestas – 80 g.
  • Kiaušinis – 1 vnt.
  • Druska – 1/3 šaukštelio.

Įdarui:

  • Sviestas
  • Cukrus
  • Maltas cinamonas + cukrus
  • Kiaušinio trynys aptepimui
  • Cukraus pudra

Paruošimas:

REKLAMA

Į šiltą pieną suberkite cukrų ir sausas mieles. Sumaišykite ir palikite 10 minučių pastovėti.

Tada įberkite druskos, įmuškite kiaušinį ir supilkite ištirpintą sviestą.

REKLAMA

Dalimis suberkite miltus ir išminkykite minkštą tešlą.

Uždenkite dubenį su tešla rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 1 valandai.

REKLAMA

Išverskite tešlą ant miltais pabarstyto darbo paviršiaus ir dar kartą išminkykite.

Tada padalinkite tešlą į 12 rutuliukų ir kiekvieną jų iškočiokite į skritulio formą.

REKLAMA

Aptepkite sviestu ir pabarstykite cinamono ir cukraus mišiniu.

REKLAMA

Padarykite pjūvius visame paviršiuje, neperpjaudami iki kraštų, suvyniokite į ritinėlį.

REKLAMA

O po to suvyniokite suformuodami sraigę.

REKLAMA

Sudėkite bandeles ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 15 minučių pastovėti.

Aptepkite viršų kiaušinio tryniu ir kepkite 180°C temperatūroje 25 minutes.

Gero apetito!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].