Nustebinkite savo artimuosius paruošdami jiems šias nuostabiai minkštas ir purias bandeles. Šias bandeles galite kepti su pačiais įvairiausiais įdarais!

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 500 ml pieno
  • 10 g sausų mielių
  • 100 g cukraus
  • 1 arb. š. druskos
  • 2 kiaušinių
  • 80 ml augalinio aliejaus
  • 50 g sviesto
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 1 valg. š. 9% acto
  • 800 g kvietinių miltų

Bandelių viršui:

  • 1 kiaušinio trynio
  • 1 valg. š. pieno
  • sezamo sėklų

Kaip gaminti?

REKLAMA

Supilkite pieną į gilų dubenį.

Suberkite mieles ir įmuškite kiaušinius.

REKLAMA

Supilkite aliejų.

REKLAMA

Suberkite druską ir kepimo miltelius.

REKLAMA

Suberkite cukrų ir išmaišykite.

Suberkite miltus ir išmaišykite.

REKLAMA

Tešlą minkykite rankomis.

REKLAMA

Į tešlą įpilkite lydyto sviesto ir acto. Kruopščiai išminkykite.

REKLAMA

Uždenkite dubenį folija ir palikite valandą pastovėti.

Iš įrūgusios tešlos išspauskite orą.

REKLAMA

Padėkite tešlą ant kieto paviršiaus.

REKLAMA

Padalinkite tešlą į 16 lygių dalių.

REKLAMA

Formuokite bandeles.

REKLAMA

Paruoštas bandeles išdėliokite ant kepimo skardos.

Uždenkite folija.

REKLAMA

Palikite pastovėti 20 minučių.

Nedideliame dubenyje sumaišykite kiaušinio trynį su pienu.

REKLAMA

Šiuo mišiniu aptepkite bandeles.

REKLAMA

Bandelių viršų pabarstykite sezamo sėklomis.

REKLAMA

Kepkite 30 minučių 170°C temperatūroje.

Bandeles uždenkite rankšluosčiu.

REKLAMA

Palikite atvėsti ir galite patiekti.

Skanaus!

REKLAMA

Pamokėlė vaizdo įraše:

REKLAMA

 

 

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].