Ar ilgai kildinate mielinę tešlą, o paskui ilgai laukiate, kol ji pakils, bet ji vis tiek nėra puri?

REKLAMA

Kitą kartą įdėkite vieną puodelį šio ingrediento ir kepinys bus minkštas ir purus tarsi pūkelis.

REKLAMA

Išbandykite netradicinį tobulos mielinės tešlos receptą.

Jums reikės:

REKLAMA
  • 450 g kvietinių paprastų miltų
  • 1 kiaušinio
  • 60 ml augalinio aliejaus
  • 1 puodelio kokakolos gėrimo
  • 2 šaukštelių sausų mielių
  • 2 arbatinių šaukštelių cukraus
  • 1/2 šaukštelio druskos

Tešlai aptepti:

  • 1 kiaušinio

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Persijokite miltus per sietelį į dubenį.

REKLAMA

Taip pat per sietelį suberkite cukrų.

REKLAMA

Suberkite druską ir mieles.

Viską išmaišykite.

REKLAMA

Į sausus ingredientus supilkite kolą.

REKLAMA

Įmaišykite aliejų ir kiaušinį.

REKLAMA

Viską išmaišykite.

Išminkykite vientisą, glotnią tešlą.

REKLAMA

Užminkytą tešlą uždenkite rankšluosčiu.

REKLAMA

Palikite šiltoje vietoje, kad pakiltų, maždaug valandą.

REKLAMA

Pakilusią tešlą dar kelias minutes minkykite.

Tada iš jos suformuokite bandeles ar kitus patinkančius kepinius.

REKLAMA

Įdarus galite rinktis pagal skonį.

REKLAMA

Tada sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.

Palikite pailsėti dar 30 minučių.

REKLAMA

Pasibaigus laikui, aptepkite viršų plaktu kiaušiniu.

REKLAMA

Įdėkite kepimo skardą į įkaitintą orkaitę.

REKLAMA

Kepkite 180°C temperatūroje apie 40 minučių.

Linkime gero skonio!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].