Ruošdamos tešlą įmaišykite TAI ir pastebėsite skirtumą.

REKLAMA

Tešla iš tikrųjų bus lengvai minkoma, o kepinys bus purus ir minkštas.

REKLAMA

Iš nurodyto ingredientų kiekio išeis apie 1,5 kg tešlos.

Aš paprastai sunaudoju ją visą iš karto, bet galima laikyti ir šaldiklyje. Tačiau visada geriau tešlą gaminti šviežią. Jei tešlos kiekis jums atrodo per didelis, visus ingredientus sumažinkite per pusę.

REKLAMA

Jums reikės:

Raugui:

REKLAMA
  • 10 g sausų mielių (30 g šviežių).
  • 0,5 puodelio šilto vandens
  • Pusės valgomojo šaukšto cukraus pudros
  • Poros šaukštų paprastų miltų

Tešlai:

  • 1 kg persijotų paprastų miltų
  • 2 valgomųjų šaukštų degtinės
  • 2 kiaušinių
  • 200 g sviesto (iš anksto ištraukite jį iš šaldytuvo, kad būtų minkštas)
  • 2 valgomųjų šaukštų saulėgrąžų aliejaus
  • 1,5 puodelio pieno
  • 3 šaukštų grietinės
  • 0,5 puodelio cukraus pudros
  • Šaukštelio druskos

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Šiltame, bet ne karštame vandenyje ištirpinkite mieles ir cukrų.

REKLAMA

Įberkite porą šaukštų miltų (plius minus) ir atkreipkite dėmesį į konsistenciją – mišinys turi būti tirštas, kaip grietinė.

Kol kas atidėkite mišinį į šalį, kad mielės aktyvuotųsi.

REKLAMA

Kol kas tešlai galite išplakti kiaušinius su cukrumi.

REKLAMA

Kai raugas pakils, sudėkite jį į kiaušinių mišinį ir išmaišykite.

O tada į mišinį supilkite degtinę, aliejų ir sviestą, grietinę ir druską.

REKLAMA

Viską išmaišykite plaktuvu.

Dabar atėjo eilė miltams.

REKLAMA

Dėkite juos dalimis, maišydami tešlą maišytuvu.

REKLAMA

Kai tešla sutirštės, pradėkite minkyti rankomis.

Šiame etape įmaišykite tik pusę nurodyto miltų kiekio.

REKLAMA

Uždenkite tešlą ir palikite valandai pakilti.

Praėjus šiam laikui, suberkite likusius miltus ir gerai išmaišykite.

REKLAMA

Vėl uždenkite ir palikite pakilti dar valandai.

REKLAMA

Praėjus šiam laikui, tešla bus iškilusi.

Ji ne tik pakils beveik 3 kartus, bet ir bus puri.

REKLAMA

Dabar ją jau galite minkyti ir formuoti bet kokius vyniotinius, pyragus, pyragaičius ir iš esmės bet kokius tešlos gaminius.

Linkime gero skonio!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].