Mėsos sultinys. Paruoškite namuose šį natūralų produktą!

Geras sultinys yra bet kokios sriubos pagrindas. Parduotuvėse randamų sultinio kubelių niekada negalima palyginti su naminiu kokybiškos mėsos sultiniu. Taip, jo paruošimas užtruks šiek tiek laiko, tačiau jokių sintetinių analogų negalima palyginti su rezultatu, kurį gausite namuose.

REKLAMA

sultinys

Nesvarbu, kokią mėsą naudosite. Net vištienos sultinys bus puiki pagalba ruošiant patiekalus iš prancūzų, italų ir kitų pasaulio virtuvių.

REKLAMA

Jums reikės:

mėsa

Kiaulienos išpjova

REKLAMA

vanduo

REKLAMA

Svogūnai

svogūnai

REKLAMA

morkos

morkų kotletai

REKLAMA

prieskoniai (druska, pipirai, žolelės) pagal skonį

Prieskoniai

REKLAMA

lauro lapai

lauro lapai

REKLAMA

Gaminimas:

Paimkite bet kurią pasirinktą mėsą ir gerai nuplaukite šaltu tekančiu vandeniu, sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir uždenkite. Vandenį užvirkite, sumažinkite ugnį iki minimumo ir tęskite virimą.

sultinys

REKLAMA

Pasirinktinai galite pašalinti geltoną riebalų plėvelę nuo vandens paviršiaus. Mėsą virkite keletą valandų, priklausomai nuo jos rūšies ir kiekio. Į vandenį suberkite nuluptas ir supjaustytas morkas, svogūnus, prieskonius, lauro lapus. Toliau virkite sultinį, kol išvirs.

sultinys

REKLAMA

Kai sultinys atvės, nupilkite per sietelį. Išvirusią mėsą atskirkite nuo kaulų. Morkas susmulkinkite, jei reikia. Supilkite patogaus dydžio stiklainius ar indelius. Į kiekvieną indą įberkite truputį mėsos ir morkų. Supilkite sultinį ir sandariai uždarykite indus dangteliais ar maistine plėvele.

sultinys

REKLAMA

Dabar sultinį galima dėti į šaldiklį ir naudoti pagal poreikio. Ištraukus iš šaldiklio indą 5 minutes panardinkite į šiltą vandenį, kad sultinys lengvai atskirtų nuo sienų.

Tobulo sultinio paslaptis slypi detalėse. Štai keletas iš jų.

REKLAMA

VIRIMO SULTINIO PASLAPTYS

Mėsa visada turėtų būti užpilama šaltu vandeniu. Palaipsniui kaitinant, vanduo geriausiai įsiskverbia į mėsą ir iš jos išskiria visas naudingas medžiagas.

sultinys

REKLAMA

Kiek laiko virti sultinį? Nuo 1,5 valandos vištienos iki rekordinių 3 valandų, jei pasirinkote jautieną.

Norėdami gauti geresnį sultinio skonį, rinkitės mėsą su kaulais.

REKLAMA

sultinys

Verdant nepamirškite nuo paviršiaus pašalinti susidariusias putas.

REKLAMA

Jei sultinys yra drumstas, naudokite kulinarinį absorbentą: kiaušinių baltymus ir lukštus. 3 litrams vandens reikalingi 2 baltymai ir švarus lukštas.

kiaušiniai

REKLAMA

Atvėsinkite sultinį iki 70 laipsnių. Įpilkite absorbuojančių ingredientų ir virkite sultinį 10 minučių. Po to palikite jį dar 10 minučių atvėsti ir pakartokite šiuos veiksmus dar 2 kartus. Surinkite baltas putas, kurios atsiranda ant paviršiaus šaukštu, ir sultinį nukoškite per sietelį. Atlikta.

sultinys

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].