Vištienos krūtinėlė su kopūstais. Net 3 skanūs receptai

Daugelis laukia vasaros vien dėl šviežių kopūstų. Šiandien jums pasakysime, kaip originaliai paruošti patiekalus su vištienos krūtinėlė ir kopūstais!

REKLAMA

Taip, vištienos filė ir švieži kopūstai puikiai dera! Siūlomi patiekalai ne tik neįprasto skonio, bet ir atrodo labai šventiškai bei elegantiškai. Patiekiant tokias vaišes nustebinsite svečius ir užsitarnausite puikios šeimininkės reputaciją!

3 vištienos krūtinėlės patiekalai su kopūstais

Vištienos filė ant kopūstų

Vištienos

REKLAMA

Jums reikės:

  • 800 g kopūstų
  • 10 g sviesto
  • 800 g vištienos filė
  • 0,5 šaukštelio paprikos
  • 1 šaukštelio sauso česnako
  • 0,25 šaukštelio pipirų mišinio
  • 1 šaukštelio džiovintų bazilikų
  • 0,5 šaukštelio maltos kalendros
  • 0,3 šaukštelio rūkytos paprikos
  • 150 ml gazuoto mineralinio
  • druskos pagal skonį

Gaminimas:

REKLAMA

Padarykite įpjovimus ant vištienos krūtinėlės, taip mėsa geriau išsimarinuos. Be to, patiekalas atrodys įdomiau.

REKLAMA

Norėdami paruošti marinatą, sumaišykite druską, papriką, džiovintus česnakus, pipirų mišinį, baziliką ir mineralinį vandenį. Supilkite mišinį ant vištienos filė ir palikite pusvalandžiui.

Kopūstus supjaustykite skiltelėmis. Jų turėtų būti tiek, kiek ir vištienos gabalėlių.

REKLAMA

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir ant jos sudėkite kopūstus. Naudokite dantų krapštukus, kad pritvirtintumėte palaidus lapus.

Vištienos

REKLAMA

Kiekvieną kopūstą sutepkite sviestu, pabarstykite druska, malta kalendra, bazilikais ir česnakais.

Ant kopūstų uždėkite vištienos filė, užpilkite marinatu. Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30–35 minutes.

REKLAMA

Iškepus išimkite dantų krapštukus ir ant patiekalo pabarstykite šviežių žolelių. Vištienos filė ant kopūstų yra paruošta patiekti!

Kepta vištienos filė su kopūstais

REKLAMA

Jums reikės:

  • 550 g kopūstų
  • 500 g maltos vištienos filė
  • 250 g pomidorų
  • 50 g aitriosios paprikos
  • 60 g svogūnų
  • 3 skiltelių česnako
  • 15 g žalumynų
  • 0,5 šaukštelio kmynų
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį
  • 0,5 šaukštelio kalendros

Gaminimas:

REKLAMA

Kopūstus supjaustykite skiltelėmis. Kiekviena skiltelė sudaro maždaug 1/8 arba 1/10 visos kopūsto galvos. Sudėkite skilteles į kepimo indą ir pabarstykite druska, kalendra ir kmynais. Prieskonius galite pakeisti pagal skonį.

Vištienos

REKLAMA

Supjaustykite svogūną, česnaką, papriką ir žoleles. Suberkite juos į maltą mėsą, pagardinkite druska ir pipirais. Gerai sumaišykite visus ingredientus.

Maltą mėsą padalinkite į lygias dalis ir suformuokite didelius plokščius paplotėlius. Sudėkite juos į formą tarp kopūstų skiltelių.

REKLAMA

Pomidorą supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite ant kopūstų ir mėsos. Pagardinkite druska, pipirais ir kepkite 45 minutes iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

REKLAMA

Prieš patiekdami, papuoškite smulkintomis žolelėmis.

Ryškios salotos su vištienos filė

Vištienos

REKLAMA

Jums reikės:

  • 500 g žiedinių kopūstų
  • 200 g brokolio
  • 400 g vištienos filė
  • 120 g saldžiosios paprikos
  • 100 g šaldytų pupelių
  • 2 skiltelių česnako
  • 20 ml citrinos sulčių
  • 1 šaukštelio česnako miltelių
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį
  • 20 ml alyvuogių aliejaus
  • 50 ml vandens

Gaminimas:

REKLAMA

Išardykite žiedinius kopūstus ir brokolius į žiedynus, apvirkite juos pasūdytame vandenyje. Išimkite žiedynus ir greitai atvėsinkite šaltu vandeniu.

REKLAMA

Į kopūstus įberkite druskos, česnako miltelių, citrinos sulčių ir alyvuogių aliejaus.

Vištienos filė įpjaukite, įtrinkite druska, pipirais ir česnaku.

REKLAMA

Kepkite mėsą nelipnioje keptuvėje be aliejaus iš abiejų pusių apie minutę. Tada įpilkite vandens ir troškinkite vištieną ant vidutinės ugnies, kol suminkštės. Paruoštą mėsą supjaustykite juostelėmis.

Vištienos

REKLAMA

Įdėkite šaldytas pupeles į keptuvę ir kepkite 1,5 minutės, nuolat maišydami.

Į pupeles suberkite juostelėmis supjaustytą papriką, patroškinkite porą minučių, lengvai pasūdykite.

REKLAMA

Dabar surinkite salotas. Suberkite kopūstus ant didelės lėkštės, tada suberkite pupeles ir paprikas. Paskutinis sluoksnis yra vištienos gabaliukai.

Kaip gražiai visi šie patiekalai atrodo lėkštėse: vasariški ir ryškūs! Ar kada nors bandėte šiuos derinius? Jei ne, paskubėkite!

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].