Vištienos krūtinėlė, kaip ją išmarinuoti skaniai ir sultingai?

Ne kiekviena šeimininkė gali gaminti taip, kad vištienos krūtinėlė būtų minkšta ir sultinga. Dažnai ši būna sausa ir visiškai beskonė, tokia mėsos savybė. Tačiau yra vienas triukas, kuris padeda tai išspręsti. Šiandien kalbėsime apie tai, kaip marinuoti mėsą ir kodėl to reikia.

REKLAMA

Vištienos krūtinėlė

Anksčiau nežinojome, kad vištienos krūtinėlė turi būti mirkoma piene ir sūryme, aš visai nemačiau prasmės. Tačiau pabandžius pajusite skirtumą. Ir tai yra didžiulė! Beje, straipsnio pabaigoje rasite padažo receptą, su kuriuo įprasta vištienos krūtinėlė virsta karališku patiekalu.

REKLAMA

KAIP MIRKYTI MĖSĄ

Patyrę virėjai žino, kad mėsos marinavimas daro įtaką skoniui. Nepaisyti šio žingsnio neverta. Faktas yra tas, kad druskos tirpalas, prasiskverbdamas į mėsą, keičia jos struktūrą ir prisotina ją drėgme. Dėl šios priežasties mėsa išlieka sultinga net ir ilgą laiką termiškai apdorojant.

REKLAMA

Net ir sūryme pamirkyta mėsa išverda greičiau. Tai reiškia, kad reikia mažiau laiko prarasti drėgmę. Šis paruošimo būdas leidžia net kiečiausią mėsą padaryti minkštą ir sultingą.

Vištienos krūtinėlė

REKLAMA

Dabar įdomiausia: kaip mirkyti mėsą ir kokį sūrymą naudoti. Norėdami padaryti geriausią druskos tirpalą, paimkite ketvirtadalį puodelio druskos ir pusę šaukštelio cukraus. Litre vandens ištirpinkite druską ir cukrų. Sudėkite mėsą į tirpalą ir atšaldykite.

REKLAMA

Norėdami nustatyti optimalų mirkymo laiką, turite sutelkti dėmesį į svorį. Kiekvienam 0,5 kg mėsos mirkymo laikas yra 1 valanda. Tačiau atminkite, kad bet kokiu atveju tai bus ne mažiau kaip 30 minučių ir ne daugiau kaip 8 valandos. Vienai mažai krūtinėlei užtenka 30–40 minučių.

Vištienos krūtinėlė

REKLAMA

Po to galite gaminti maistą kaip norite. Žinoma, vištienos krūtinėlė negali išsiversti be padažo ir prieskonių. Dabar mėsa yra dar geriau prisotinta. Mes tiesiog turime padažo receptą, kuris geriausiai tinka.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 6 šaukštai sviesto
  • 2 skiltelės česnako
  • 0,25 stiklinės aštraus pomidorų padažo
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 0,25 šaukštelio cukraus
  • šiek tiek čili pipirų

Gaminimas:

Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Česnaką išspauskite ir sudėkite į sviestą, leiskite šiek tiek pakepti. Paeiliui sudėkite likusius ingredientus. Neužvirus, supilkite padažą į indą su kepta vištiena. Gerai išmaišykite ir palikite troškintis 10–15 minučių. Padažas bus pakankamai aštrus, todėl pabaigoje nepersistenkite su pipirais.

Vištienos krūtinėlė

Po visų triukų vištiena tikrai bus sultinga, kvapni ir neįtikėtinai skani. Atrodo, kad tai yra visa vištienos krūtinėlės gaminimo paslaptis.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].