Daugelis žmonių nemėgsta keptos vištienos filė, nes ji dažnai būna sausoka. Mes atskleisime paslaptį, kaip kepti filė, kad mėsa būtų minkšta, švelni ir sultinga. Norėdami tai padaryti, supjaustykite filė juostelėmis, išmuškite ją peilio ašmenų šonu, marinuokite mėgstamuose prieskoniuose ir… kiaušinio trynyje. Marinatas greitai įsigers į mėsą dėl mažų jos gabaliukų. Tada filė apkepsime plaktuose baltymuose. Kiaušinio baltymas apgaubia mėsą ir sulaiko drėgmę, todėl ji išlieka labai minkšta ir sultinga. Toks patiekalas gali būti patiekiamas kaip užkandis su kokiu nors padažu, arba kaip pagrindinis patiekalas prie garnyro.

REKLAMA

Ingredientai:

  • Vištienos filė – 2 vnt.
  • Kiaušiniai – 3 vnt.
  • Prieskoniai mėsai – 1 šaukštelis
  • Česnakai – 2 skiltelės
  • Augalinis aliejus – kepti
  • Krakmolas – 2 šaukštai
  • Druska – pagal skonį

Filė nuplaukite, nusausinkite servetėlėmis, nuimkite mėsos plėvę ir riebalų sluoksnius. Tada supjaustykite filė maždaug vienodo ilgio plonomis juostelėmis. Kiekvieną juostelę iš abiejų pusių lengvai sumuškite plokščiąja peilio puse. Paprastas mėsos plaktukas (su spygliukais) čia netiks, nes vištiena yra per trapi.

REKLAMA

Atsargiai atskirkite trynius nuo baltymų. Įdėkite mėsą į gilų indą, įpilkite trynius. Į mėsą įberkite druskos, pipirų ir bet kokių mėsos ar kitų mėgstamų prieskonių, įberkite smulkiai kapoto ar sutraiškyto česnako.

REKLAMA

Kruopščiai išmaišykite filė, palikite marinuotis 20 minučių. Dėl nedidelių gabaliukų ir išmušimo peiliu mėsa greitai sugers prieskonius.

REKLAMA

Po kurio laiko į masę įpilkite krakmolo, gerai išmaišykite.

REKLAMA

Į baltymus įberkite šiek tiek druskos, plakite juos maišytuvu iki tol, kol jie bus visiškai standūs.

REKLAMA

Praėjus 20 min., galite pradėti kepti mėsą. Mėsos gabalėlius pamirkykite baltymų putose, kelis kartus apverskite, kad juostelės gerai apkibtų baltymais.

REKLAMA

Įkaitinkite keptuvę ant viryklės, įpilkite aliejaus. Dėkite mėsą į įkaitintą aliejų.

REKLAMA

Kepkite juosteles ant vidutinės ugnies keletą minučių iš kiekvienos pusės, nekepkite per ilgai, nes mėsa išdžiusUždenkite keptuvę dangčiu, kad mėsa iškeptų viduje.

REKLAMA

Pirmiausia padėkite vištieną ant popierinio rankšluosčio, kad šis sugertų aliejaus perteklių, tada ant serviravimo indo. Skanios vištienos lazdelės gali būti patiekiamos su bet kokiu jūsų mėgstamu padažu.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].