Jei man reikia maltos mėsos, ją perku retai. Aš tai darau dažniausiai pati. Dienos pabaigoje ateinu į turgų ir su nuolaida perku reikalingą mėsą. O su vištiena problemų visai nėra. Ar manote, kad naudoju ją kotletams? Netiesa, mano firminis receptas yra mėsos pyragas su įdaru.

REKLAMA

Šį metodą sužinojau iš savo kaimynės. Ji vaišino mane savo firminiu pyragu, o aš iškart paprašiau recepto. Mėsa yra sultinga ir minkšta. Aš kartais eksperimentuoju ir į įdarą dedu daržovių ir žolelių.

Jums reikės:

  • Vištienos faršo 600 g
  • Maltų džiūvėsėlių 2 šaukštų
  • Kiaušinių 3 vnt.
  • Sviesto 30 g
  • Kietojo sūrio 150 g
  • Raudonėlio 0,5 šaukštelio
  • Vandens 200 ml
  • Druskos pagal skonį
  • Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį

Gaminimas:

Sumaišykite faršą, džiūvėsėlius, prieskonius ir druską giliame dubenyje. Gerai išmaišykite.

REKLAMA

pyragas

Išvirkite kiaušinius, atvėsinkite ir supjaustykite kubeliais. Sūrį sutarkuokite stambia tarka.

REKLAMA

Sviestu ištepkite kepimo popierių ir tolygiai paskirstykite trečdalį faršo. Pabarstykite kiaušiniu ir sūriu.

REKLAMA

pyragas

Švelniai susukite į ritinį. Užspauskite kraštus šaukštu. Viską užvyniokite kepimo popieriumi. Iš tiek produktų turėtumėte gauti tris ritinius.

REKLAMA

Įdėkite ritinius į keptuvę, užpilkite vandeniu, uždenkite ir kepkite ant vidutinės ugnies maždaug 10 minučių iš abiejų pusių.

REKLAMA

pyragas

Maltos mėsos pyragas yra daug švelnesnis nei kotletai. Dėl neįprastos kepimo technikos mėsa išlaiko visas sultis.
REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].