Sultinga vištiena albaniškai. išbandykite ir nebenorėsite kitaip

Vištiena albaniškai yra originalus mėsos patiekalas, kuris gali lengvai pakeisti įprastus kotletus. Jos ypatumas yra tas, kad mėsos nereikia sumalti. Paprasčiausiai supjaustykite aštriu peiliu. Be to, patiekalas yra labai nebrangus, o iš nedidelio filė kiekio gaunama daug kepsnelių.

REKLAMA

Receptas yra gana universalus ir tinka bet kokios rūšies mėsai. Kad vištienos kepsneliai būtų sultingesni, geriau pirmenybę teikti šlaunelių mėsai. Truputį majonezo, kiaušinių, keptų svogūnų, ir vištiena taps labai kvapni ir švelni.

vištiena

REKLAMA

Jums reikės:

  • Vištienos šlaunelių 650 g
  • Kiaušinių 2 vnt.
  • Krakmolo 2 šaukštų
  • Sviesto 1 valgomojo šaukšto
  • Svogūno 1 vnt.
  • Saulėgrąžų aliejaus 5 šaukštų
  • Majonezo 1 valgomojo šaukšto
  • Druskos pagal skonį
  • Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį

Gaminimas:

Supjaustykite mėsą labai smulkiai. Pagardinkite druska ir pipirais.

REKLAMA

Susmulkinkite svogūną ir apkepkite svieste, kol pagels.

vištiena

REKLAMA

Sumaišykite faršą su svogūnais ir majonezu. Įmuškite kiaušinius, sumaišykite, tada įpilkite krakmolo ir vėl kruopščiai sumaišykite.

REKLAMA

Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų. Paruoštą mėsos mišinį šaukštu sukrėskite į keptuvę.

vištiena

REKLAMA

Kepkite mėsą ant vidutinės ugnies 2-3 minutes iš kiekvienos pusės. Kai kepsneliai iškeps, perkelkite juos ant popierinių rankšluosčių, kad pašalintumėte riebalų perteklių.

REKLAMA
Skaniausi vištienos kepsneliai yra dar karšti. Taigi, tuo pačiu metu, kol jie kepa, paruoškite ir garnyrą. Tai gali būti virtos bulvės ar bet kokia košė. Vištiena albaniškai yra gera karbonadų alternatyva.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].