Ingredientai

  • vištienos blauzdelės – 6 vnt.,
  • česnakai – 5 skiltelės,
  • pomidorai – 2 vnt.,
  • pievagrybiai – 250 g,
  • sviestas – 50 g,
  • augalinis aliejus – 30 ml,
  • druska, pipirai, bazilikas – pagal skonį,
  • grietinėlė – 300 ml,
  • miltai – 1 valgomasis šaukštas,
  • žalumynai pagal skonį.

Gaminimo eiga

  1. Nuplaukite blauzdeles ir nusausinkite. Suberkite visus prieskonius ir palikite bent keliolikai minučių pasimarinuoti.
  2. Apkepkite sviesto ir augalinio aliejaus mišinyje iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Išimkite blauzdeles ant lėkštės.
  3. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir pakepinkite 7 minutes tuose pačiuose riebaluose.
  4. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite. Grybus supjaustykite gabalėliais ir suberkite į svogūnus, pakepinkite. Suberkite gabalėliais supjaustytus pomidorus, pagal skonį pasūdykite ir suberkite pipirus, troškinkite kelias minutes. Tada suberkite miltus ir grietinėlę, išmaišykite.
  5. Į grybų padažą sudėkite mėsą, uždenkite ir troškinkite 20 min. Patiekite pabarstę žalumynais.

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].