Paprastai kepimo popierius yra naudojamas kepti orkaitėje, tačiau keptuvėje tokio gaminimo būdo griebiamasi retai. Tačiau jei popierių naudojame vištienai kepti, tada gauname visiškai naują skonį. Japonų virtuvės šefai mėgsta gaminti panašiai: popierius neleidžia vištienai prisisotinti aliejumi ir riebalais, neleidžia jai pridegti, o kartu išlaiko visas sultis mėsos viduje. Kaip matote, yra solidžių pliusų.

REKLAMA

Kepti popieriuje geriausia vištienos krūtinėlę. Paruošimas niekuo nesiskiria nuo įprasto – plonai supjaustykite ir išmuškite mėsą.

REKLAMA

Kitas veiksmas daromas kitaip nei tuo atveju, jei krūtinėlę tiesiog apkeptume keptuvėje. Prieskonius ir druską dėsime ne ant pačios vištienos, o ant popieriaus. Lengvai patepkite alyvuogių aliejumi popierių, pagardinkite įprastomis žolelėmis ir apvyniokite krūtinėlę jau paruoštu lapeliu.

REKLAMA

Dabar belieka kepti. Įkaitinkite keptuvę iki vidutinio karštumo temperatūros ir padėkite vištienos voką ant sauso keptuvės paviršiaus. Apdegimo bijoti nereikia, keptuvės temperatūros neužtenka, kad popierius pradėtų degti.

REKLAMA

Kepti reikia iš abiejų pusių po 3–5 minutes, priklausomai nuo krūtinėlės storio, tada galima patiekti.

REKLAMA

Vaizdo įraše rasite daugiau detalių:

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].