Ingredientai:

REKLAMA
  • vištienos kepenys – 600 g,
  • svogūnai – 100 g,
  • morkos – 100 g,
  • sviestas – 80 g,
  • grietinėlė – 200 ml,
  • druska, pipirai, žolelės, prieskoniai – pagal skonį.

Gaminimo eiga:

Kepenėles supjaustykite gabalėliais.

REKLAMA

Susmulkinkite svogūną, o morkas sutarkuokite stambia tarka.

Kepkite daržoves augaliniame aliejuje, kol suminkštės.

REKLAMA

Įpilkite truputį vandens ir troškinkite apie 10 minučių, kol vanduo išgaruos.

Kepkite kepenėles aliejuje, kol jos bus auksinės-rudos spalvos, tada įmeskite sviesto gabalėlį ir sumažinkite ugnį iki minimumo. Troškinkite, kol suminkštės.

REKLAMA

Supilkite grietinėlę ir troškinkite dar 5 minutes.

Viską perkelkite į maisto smulkintuvą, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį, ir sumalkite iki vientisos masės.

REKLAMA

Pagamintą paštetą sudėkite į indą, atvėsinkite ir padėkite porai valandų į šaldytuvą.

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].