Sotūs pietūs iš vieno kepimo indo – bulvės ir mėsa kepama kartu, ir tai yra neįtikėtinai skanu!

REKLAMA

Šis patiekalas jums tikrai patiks!

REKLAMA

Jūsų namuose jis taps daug populiaresnis nei paprastas kepsnys.

Jums reikės:

REKLAMA
  • 4 vištienos gabalėlių (gali būti vištienos krūtinėlės arba vištienos šlaunelės be kaulų)
  • 2 šaukštų aliejaus
  • 1 valgomojo šaukšto citrinos sulčių
  • 2 šaukštų barbekiu ar kitų mėgstamų prieskonių
  • 8 vnt. bulvių
  • 1 stiklinės grietinėlės
  • 1 valgomojo šaukšto taukų
  • 2 vnt. svogūnų
  • Jei reikia, smulkintų kmynų sėklų
  • Druskos, jei mėgstate sūriau

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Mėsą supjaustykite mažesniais gabalėliais.

Pabarstykite pipirais, apšlakstykite aliejumi ir citrinos sultimis.

REKLAMA

Viską gerai išmaišykite.

Palikite marinuotis per naktį šaldytuve, sandariame inde.

REKLAMA

Bulves nulupkite, nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite griežinėliais.

REKLAMA

Dubenyje pabarstykite jas druska ir kmynais.

Svogūną supjaustykite kubeliais.

REKLAMA

Keptuvėje mėsą iš abiejų pusių apkepkite įkaitintuose riebaluose.

REKLAMA

Į kepimo indą supilkite iš keptuvės išsiskyrusias sultis.

Apkeptą mėsą sudėkite į kepimo indą.

REKLAMA

Sudėkite svogūnus ir bulves.

Bulves užpilkite grietinėle, uždenkite ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje orkaitėje 30 minučių.

REKLAMA

Tada atidengę padidinkite temperatūrą iki 230 laipsnių.

REKLAMA

Kepkite dar apie 40 minučių atidengtame inde.

Linkime gero skonio!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].