Turkiški kopūstų suktinukai su mėsa. Egzotika jūsų namuose

Kol likusieji tik galvoja, ką gaminti vakarienei, mūsų redakcija jau rado išeitį. Skanūs turkiški kopūstų suktinukai su mėsa patiks visai šeimai.

REKLAMA

suktinukai

TURKIŠKI KOPŪSTŲ SUKTINUKAI

Jums reikės:

  • 1 kopūsto
  • 4 šaukštų ryžių
  • 400 g maltos kiaulienos
  • 1 svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 200 g pomidorų pastos
  • 1/2 saldžiosios paprikos
  • 1 šaukštelio maltos saldžios paprikos
  • 500 ml mėsos sultinio
  • 1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus
  • Šiek tiek krapų
  • Druskos pagal skonį
  • Maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimas:

Pirmiausia reikia paruošti kopūstų lapus. Vandenį dideliame puode užvirkite, o kol užvirs, nulupkite viršutinius kopūstų lapus ir nuplaukite. Tada išpjaukite šerdį iš viso kopūsto ir 2-3 minutėms įmeskite kopūstą į verdantį vandenį.

REKLAMA

Tada išimkite kopūstą ir atsargiai atskirkite lapus vienas nuo kito. Jei lapai per kieti, įdėkite juos dar 2 minutėms į karštą vandenį.

REKLAMA

Tada paimkite didelį gilų dubenį ir jame sumaišykite ryžius, maltą mėsą ir smulkintus svogūnus. Suberkite smulkintą česnaką, maltą saldžią papriką ir šiek tiek smulkintų žalumynų.

Maišytuve sumalkite šviežias paprikas ir sudėkite į dubenį su likusiais ingredientais. Pagardinkite druska, pipirais ir gerai išmaišykite faršą, tada palikite 30 minučių pastovėti.

REKLAMA

suktinukai

Kai mėsos ir visų prieskonių skoniai susimaišys, galite pradėti vynioti ritinėlius.

REKLAMA

Patieskite kopūsto lapą, ant jo krašto uždėkite šiek tiek maltos mėsos ir sandariai suvyniokite suktinukus.

Kepimo indą sutepkite augaliniu aliejumi, į jį sudėkite suktinukus ir užpilkite 300 ml sultinio. Ant viršaus uždėkite krapų šakeles, užpilkite pomidorų pastos.

REKLAMA

Formą sandariai uždenkite folija ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kopūstų suktinukus su mėsa kepkite orkaitėje valandą, tada nuimkite foliją nuo formos ir nuimkite krapus. Kopūstų suktinukus kepkite dar 10-15 minučių.

REKLAMA

suktinukai

Kai kopūstų suktinukai iškepa, perkelkite juos į puodą, užpilkite likusiu sultiniu ir įdėkite dar keletą šviežių krapų šakelių. Pastatykite puodą ant vidutinės ugnies.

REKLAMA

Palaukite, kol sultinys užvirs, uždenkite puodą dangčiu, sumažinkite ugnį ir dar pusvalandį patroškinkite kopūstų suktinukus.

REKLAMA

Patiekite paruoštus suktinukus su naminiu grietinės ir česnakų padažu bei šviežiomis smulkintomis žolelėmis.

suktinukai

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].