Totoriški makaronai su mėsa. Skonis, kuris nepaliks abejingų

Nepaprastai turtingo totoriškų makaronų su mėsa skonio paslaptis yra ta, kad makaronai yra verdami tiesiai padaže, kuriame buvo kepama mėsa. Taip makaronai prisotinami ne beskoniu vandeniu, o mėsos sultimis.

REKLAMA

Totoriškų makaronų su mėsa receptas iš tikrųjų nėra receptas, veikiau daugelio totorių patiekalų paruošimo technologija. Faktas yra tas, kad ingredientus galima lengvai pakeisti, o tai suteikia naują malonumą. Pavyzdžiui, vietoje avienos gali būti bet kokia kita mėsa, net ir paukštiena. Jums reikia tik reguliuoti kepimo laiką.

Taip pat galite eksperimentuoti su prieskoniais, į patiekalą įtraukdami tuos, kurie jums atrodo skaniausi. Makaronus galima lengvai pakeisti kruopomis ar bulvėmis, sukuriant visiškai naują patiekalą.

REKLAMA

makaronai

Jums reikės:

  • Avienos 500 g
  • Makaronų 400 g
  • Svogūno 1 vnt.
  • Morkos 1 vnt.
  • Pomidorų 2 vnt.
  • Petražolių
  • Česnako 3 skiltelių
  • Saulėgrąžų aliejaus
  • Druskos pagal skonį
  • Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
  • Prieskonių mėsai pagal skonį

Gaminimas:

Supjaustykite mėsą kubeliais ir dalimis supilkite į keptuvę, ten iš anksto įkaitinę aliejų. Kepkite nuolat maišydami. Mėsa turėtų būti troškinama savo sultyse po dangčiu.

REKLAMA

Susmulkinkite svogūną ir suberkite jį prie mėsos ir išmaišykite, po kelių minučių suberkite smulkintas morkas. Pagardinkite druska ir pipirais, pagal skonį įberkite prieskonių, išmaišykite ir troškinkite. Jei nepakanka drėgmės ir mėsa pradeda degti, į keptuvę įpilkite vandens.

REKLAMA

makaronai

Susmulkinkite pomidorus ir suberkite juos prie mėsos, išmaišykite, uždenkite ir troškinkite, retkarčiais pamaišydami. Smulkiai supjaustykite petražoles ir įmaišykite į keptuvės turinį. Patikrinkite mėsos kietumą.

REKLAMA

Supilkite makaronus tiesiai į keptuvę su padažu, kuriame troškinama mėsa. Jei keptuvėje trūksta vandens, įpilkite verdančio vandens ir troškinkite, kol makaronai bus paruošti, nuolat maišykite ir laikykite patiekalą uždengtą dangčiu.

REKLAMA

makaronai

Kai makaronai ir mėsa bus beveik paruošti, suberkite smulkintą česnaką ir išmaišykite.

REKLAMA

Norint paruošti totoriškus makaronus su mėsa, geriausia naudoti kietųjų kviečių makaronus, o idealiu atveju visą patiekalą virkite katile. Bet jei jo neturite, naudokite didelę keptuvę ar tinkamą puodą.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].