Tobulas uzbekiškas plovas. Sužinokite visas gaminimo subtilybes!

Uzbekai turi patarlę: „Jei turi mirti, tebūnie tai nuo plovo“. Ir juos galima suprasti, nes nedaug kas gali atsispirti tinkamai paruoštam avienos plovui!

REKLAMA

Šio patiekalo šaknys siekia II – III amžių prieš mūsų erą. Plovas šiuolaikine forma pasirodė XVII a. Yra daugybė plovo rūšių. Šis aštrus patiekalas gaminamas iš mėsos, paukštienos, žuvies, žvėrienos, daržovių ir džiovintų vaisių. Kaip grūdai naudojami ne tik ryžiai, bet ir kviečiai, žirniai, kukurūzai, pupelės.

Paruošėme jums tikro uzbekiško plovo receptą.

REKLAMA

plovas

Jums reikės:

  • Avienos 1 kg
  • Ryžių 1 kg
  • Morkų 1 kg
  • Svogūnų 4 vnt.
  • Saulėgrąžų aliejaus 300 ml
  • Česnakų 2 vnt.
  • Aitriosios paprikos 2 vnt.
  • Kmynų 1 valgomojo šaukšto
  • Raugerškio 1 valgomojo šaukšto
  • Kalendros 1 šaukštelio
  • Druskos pagal skonį

Gaminimas:

Kelis kartus kruopščiai nuplaukite ryžius, kad po skalavimo vanduo būtų skaidrus.

REKLAMA

Nuimkite viršutinius lukštus nuo česnakų galvučių, tačiau palikite česnakų galvutes neišardytas, neišskirstykite skiltelių.

3 svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Tada nulupkite morkas ir supjaustykite jas plonomis juostelėmis.

REKLAMA

Įkaitinkite ketaus puodą ir jame įkaitinkite augalinį aliejų. Įdėkite nenuluptą 1 svogūną į aliejų. Išimkite tik tada, kai jis pajuoduoja.

Į puodą suberkite smulkintą svogūną ir kepkite jį iki aukso rudos spalvos (10 minučių).

REKLAMA

Nuplaukite avieną ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Suberkite ją prie svogūno ir kepkite, kol užsidės auksinio atspalvio plutelė.

plovas

REKLAMA

Suberkite morkas ir troškinkite jas su mėsa ir svogūnais nemaišydami 3 minutes. Tada sumaišykite ingredientus ir troškinkite dar 10 minučių. Į puodą įpilkite verdančio vandens. Jo turėtų būti 1 cm virš viso puodo turinio.

Sumeskite aitriuosius pipirus, sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 1 valandą.

REKLAMA

Sumaišykite sumaltus kmynus su kalendra ir raugerškiu, ir supilkite prieskonių mišinį į mėsą. Pagardinkite druska, sumažinkite ugnį ir virkite, kol morkos suminkštės (10-15 minučių).

REKLAMA

Dar kartą nuplaukite ryžius ir supilkite juos ant mėsos. Padidinkite kaitrą iki didžiausios ir užpilkite verdančiu vandeniu ryžius ir mėsą. Vandens lygis turėtų būti 3 cm virš turinio.

Kai ryžiai visiškai sugers vandenį, į juos įmeskite česnakų galvutes. Tada plove reikia padaryti keletą skylių plonu mediniu iešmu.

REKLAMA

Uždenkite plovą dangčiu, sumažinkite kaitrą ir troškinkite dar pusvalandį, kol ryžiai bus išvirę.

Skanaus!

plovas

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].