Tikras vengriškas guliašas. Patiks visai šeimai!

Guliašas yra nacionalinis Vengrijos patiekalas. Bet, kaip ir visi turtingą istoriją turintys patiekalai, šis taip pat turi daug niuansų. Yra daugybė guliašo versijų, be to, kiekvienoje šeimoje receptas taip pat gali skirtis. Šiandien mes jums pasiūlysime vieną iš geriausių guliašo gaminimo variantų.

REKLAMA

Tai tikras vengriškas receptas, kuris buvo tobulinamas šimtmečius. Originalų vaizdo įrašą galėsite peržiūrėti mūsų straipsnio pabaigoje.

guliašas

REKLAMA

Vengriškas guliašas

Jums reikės:

  • 3 šaukštų kiaulienos taukų
  • 2 šaukštelių kumino sėklų
  • 2 vidutinių svogūnų
  • 1,3 kg jautienos
  • 1 didelio pomidoro
  • 2 paprikų
  • 1 didelės morkos
  • 1 pastarnoko šaknies
  • 5 skiltelių česnako
  • 1 saliero šaknies
  • krūvos salierų lapų
  • 5 didelių bulvių
  • 2-3 šaukštų paprikos miltelių
  • 1 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
  • 1 valgomojo šaukšto druskos

REKLAMA

Gaminimas:

Visas daržoves pirmiausia reikia nuplauti, nulupti ir supjaustyti mažais kubeliais. Bulves galima supjaustyti didesniais gabalėliais, tačiau visas kitas daržoves supjaustykite mažesniais kubeliais.

REKLAMA

Pirma, katile turite ištirpinti riebalus. Tada pridėkite kumino sėklų ir šiek tiek pakepinkite. Labai svarbu, kad prieskoniai suteiktų riebalams aromatą bei skonį. Tada suberkite svogūną ir kepkite jį, kol jis taps skaidrus.

guliašas

REKLAMA

Apkepus svogūnui, suberkite mėsą, supjaustytą mažais kubeliais. Mėsą reikės kepti apie 10 minučių. Retkarčiais pamaišykite, kad mėsa keptų tolygiai.

Po to įberkite druskos, juodųjų pipirų, maltų kmynų ir vieną šaukštą paprikos miltelių, viską gerai išmaišykite. Tada įdėkite pusę smulkiai supjaustyto česnako, išmaišykite ir šiek tiek pakepkite.

REKLAMA

Suberkite likusią papriką ir pomidorą. Viską reikia troškinti apie 10-15 minučių, nepamirškite kartais pamaišyti.

REKLAMA

guliašas

Kai drėgmės perteklius išgaruoja, įpilkite šiek tiek vandens, kad jis padengtų tik mėsą ir daržoves. Dabar palikite guliašą 1,5–2 valandoms, kad mėsa išsitroškintų ir taptų minkšta.

REKLAMA

Po 2 ar daugiau valandų sudėkite kitus ingredientus. Pirmiausia suberkite likusį česnaką. Taip pat smulkintą morką, pastarnoko šaknį ir saliero šaknį.

REKLAMA

Po to su dalimi vandens viską sumaišykite ir troškinkite apie 15–20 minučių.

guliašas

REKLAMA

Dabar galite suberti bulves ir troškinti dar 15–20 minučių. Praėjus šiam laikui, suberkite likusią papriką ir smulkintus salierų lapus. Virkite guliašą dar 10 minučių, ir viskas!

REKLAMA

Guliašas pagamintas. Visą gaminimo eigą galite pamatyti žemiau pateiktame vaizdo įraše.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].