Galime išgirsti daugybę pasakojimų, kuriuose aptariama šių kotletų pavadinimo kilmė. Vienoje versijoje teigiama, kad būtent šiais kotletais kunigaikštis Požarskis vaišino Maskvos didįjį kunigaikštį, ir pastarasis buvo labai sužavėtas. Taip, šio patiekalo skonis tikrai ypatingas, todėl šį kartą pasidalinsime klasikiniu Požarskio kotletų receptu.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 800 g vištienos filė
  • 100 g baltos duonos
  • 2 kiaušinių
  • 1 arb. š. druskos
  • 80 g sviesto
  • 6 v. š. maltų džiūvėsėlių
  • Saulėgrąžų aliejaus

Kaip gaminti?

REKLAMA

Baltos duonos riekeles pamirkykite vandenyje (pakanka 10 minučių). Nupilkite skystį.

REKLAMA

Vištienos filė supjaustykite gabalėliais ir sumalkite.

REKLAMA

Maltą vištieną sudėkite į dubenį,  įmuškite kiaušinius ir išmaišykite. Įdėkite druskos.

REKLAMA

Ištrinkite faršą iki vientisos masės.

REKLAMA

Padalinkite faršą į aštuonias lygias dalis.

REKLAMA

Kambario temperatūros sviestą supjaustykite į aštuonias lygias dalis.

REKLAMA

Paimkite vieną maltos mėsos gabalėlį, formuokite kotletą, o į jo vidų įdėkite sviesto gabalėlį.

REKLAMA

Išvoliokite džiūvėsėliuose. Suteikite kotletui ovalo formą (galite tiesiog prispausti peiliu).

REKLAMA

Paruoštus kotletus 20 minučių palaikykite šaldytuve.

REKLAMA

Kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol lengvai apskrus.

REKLAMA

Sudėkite kotletus į kepimo skardą.  Kepkite iki 200°C temperatūros  įkaitintoje orkaitėje 10 minučių.

Linkime gero skonio!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].