Mėsos ir bulvių apkepas su pomidorais. Greita vakarienė viename inde

Klasikinis prancūziškas apkepas yra labai gardus ir greitas patiekalas. Tai suprantama, nes po klampiu keptu sūrio sluoksniu nėra nieko nereikalingo. Ir vis dėlto, kartais gali atrodyti, kad kažko trūksta…

REKLAMA

Mūsų redakcija surizikavo, nes prancūziškas mėsos apkepas nėra tobulas, o dabar jūs tiesiog turite įvertinti šį šedevrą. Šis apkepas nereikalauja garnyro. Kai kuriuose restoranuose tokie patiekalai labai populiarūs.

apkepas

REKLAMA

Jums reikės:

  • Kiaulienos 1 kg
  • Svogūnų 3 vnt.
  • Pomidorų 3 vnt.
  • Bulvių 4 vnt.
  • Česnakų 4 skiltelių
  • Kietojo sūrio 250 g
  • Žalumynų pagal skonį
  • Druskos pagal skonį
  • Pipirų pagal skonį

Gaminimas:

Paruoškime ingredientus, jų nemaišydami. Supjaustykite mėsą gabalėliais ir pagardinkite druska bei pipirais. Bulves ir sūrį sutarkuokite stambia tarka, svogūną supjaustykite žiedais, o pomidorus – pusžiedžiais.

REKLAMA

Kepimo skardą patepkite aliejumi, ant jos dėkite mėsą, svogūnus, tarkuotas bulves. Dabar pomidorus aptepkite majonezu ir pridėkite dar bulvių. Uždenkite folija ir pašaukite į orkaitę 40 minučių 200 laipsnių temperatūroje.

Neišjunkite orkaitės. Nuimkite foliją, ant mėsos ir daržovių išspauskite česnaką ir gausiai pabarstykite sūriu. Pašaukite į orkaitę dar 5 minutėms.

REKLAMA

apkepas

Geriausia šiame recepte yra tai, kad jis nėra klasikinis, todėl tiks bet kokia mėsa. Tiesiog nepamirškite pirmiausia gerai pamarinuoti jautienos, jei jos norisi ar turite. Mes rekomenduojame gaminti ir patiekti porcijomis.
REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].