Virta šoninė su prieskoniais. Neįprastas ir labai skanus patiekalas

Šiandien pasidalinsime laiko patikrintu, skaniu ir pikantišku užkandžiu. Ši kvapni virta šoninė su paprika ir česnaku taps kiekvienos šventės akcentu.

REKLAMA

Tokia skani mėsa net ir paprastą sumuštinį gali paversti tikru delikatesu ir puikiai papildo bet kokią sriubą. Receptui geriausia naudoti rupią, geriausia jūros druską.

Jums reikės:

  • Šoninės 1 kg
  • Juodųjų pipirų (žirneliais) 15 vnt.
  • Lauro lapų 3 vnt.
  • Česnako 1 galvos
  • Druskos 1,5 šaukšto
  • Paprikos miltelių 2 šaukštelių
  • Pipirų mišinio 0,5 šaukštelio

Gaminimas:

Šoninę supjaustykite maždaug 300 g gabalėliais. Kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.

REKLAMA

šoninė

Šoninę įtrinkite druskos, paprikos ir pipirų mišiniu.

REKLAMA

Kiekvieną šoninės gabalėlį įdėkite į atskirą plastikinį maišelį arba kepimo rankovę. Į kiekvieną maišelį suberkite 5 pipirų žirnelius, 1 lauro lapą ir 6 smulkiai supjaustytas česnako skilteles

REKLAMA

Iš kiekvieno maišelio pašalinkite oro perteklių, sandariai suvyniokite ir užriškite.

šoninė

REKLAMA

Šoninę sudėkite į didelį puodą. Užpilkite šaltu vandeniu ir virkite pastatę ant stiprios ugnies. Kai vanduo užvirs, prispauskite šoninę mažu dangteliu ar lėkštute. Virkite dar pusantros valandos ant silpnos ugnies.

Paruoštą šoninę atvėsinkite kambario temperatūroje ir palikite šaltai mažiausiai 4 valandoms. Išimkite patiekalą iš maišelių, išimkite lauro lapus, česnaką ir pipirus.

REKLAMA
Užkandis gaunasi labai aromatingas. Šaldytuve šoninė gali būti iki 4 dienų, tačiau tokį skanėstą suvalgysite daug greičiau!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].