Patys skaniausi šašlykai. Paragavę marinuosite juos tik taip!

Neįmanoma nustatyti, kurioje šalyje šašlykai pasirodė pirmą kartą. Net primityvūs žmonės ant laužo kepė pačių sumedžiotą mėsą. Šiandien eidami į pikniką pirmiausia nusprendžiame, kas prisiims atsakomybę ir marinuos mėsą. Taip, piknikas be jų yra iššvaistytas laikas.

Jei iš anksto žinote poilsio datą arba tiesiog rengiate susibūrimus pavėsinėje esančiame kieme, marinuokite mėsą, kaip mes jums siūlome. Viskas ko jums reikia yra prieskoniai, svogūnai ir plastikinis maišelis. Kodėl jis? Žiūrėkite žemiau.

šašlykai

Jums reikės:

  • Kiaulienos šonkauliukai 1,5 kg
  • Kiaulienos nugarinė 1,5 kg
  • Svogūnai 1 kg
  • Druska pagal skonį
  • Juodieji pipirai (malti) pagal skonį
  • Džiovinti bazilikai pagal skonį

Gaminimas:

Supjaustykite nugarinę porcijomis, kaip parodyta nuotraukoje.

Supjaustykite šonkaulius, kaip parodyta.

šašlykai

Gabalai neturėtų būti maži ar ploni, nes tokiu būdu mėsa greitai džiūsta, ir jūs negalėsite mėgautis sultingu skoniu.

Įtrinkite prieskonius iš visų mėsos pusių.

šašlykai

Nulupkite svogūną. Supjaustykite daržovę į pusžiedžius. Svogūnus supilkite į maišą ir gerai išplakite. Į tą patį maišą sudėkite mėsą. Ir vėl viską gerai išmaišykite. Užriškite maišą ir laikykite šaldytuve 24 valandas.

Po dienos mėsą padėkite ant grotelių. Nepamirškite apversti, kad mėsa keptų tolygiai.

šašlykai

Yra sakoma, kad tikri šašlykai yra gera mėsa ir prieskoniai. Nieko daugiau. Marinuoti vyne, kefyre, mineraliniame vandenyje visai nebūtina. Kepkite teisingai, tada mėsa bus švelni, sultinga, nepaprastai skani – tokia, kokia turėtų būti.
Naujienos Tavo el. pašte

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].