Faršą naudoti kotletams – nieko naujo. Be to, iš jo galima nesunkiai paruošti daug skanesnių patiekalų. Šie kotletai-lizdeliai bus sultingesni, be to, jie reikalauja mažiau ingredientų, o įdarą galima keisti ir kaskart gauti vis naujo skonio patiekalą pagal tą patį receptą.

REKLAMA

Ingredientai

  • 300 gramų maltos mėsos,
  • 1 didelis svogūnas,
  • 70 gramų džiūvėsėlių,
  • 1 kiaušinis,
  • druska ir prieskoniai,
  • 4 kiaušiniai,
  • 100 mililitrų pieno,
  • žolelės,
  • bet koks kietasis sūris,
  • keli vyšniniai pomidorai.

Pirmiausia atsargiai išminkykite faršą su džiūvėsėliais, 1 kiaušiniu, smulkiai pjaustytu svogūnu ir prieskoniais.

REKLAMA

Kepimui tinkamų indelių dugnus ištepkite sviestu ir paskirstykite faršą, kaip parodyta toliau esančioje nuotraukoje. Į kiekvieno lizdelio vidurį įdėkite šiek tiek tarkuoto sūrio.

REKLAMA

Atskirame inde sumaišykite likusius 4 kiaušinius, pieną ir žoleles. Supilkite padažą į maltą mėsą, į centrą įdėkite pomidoro griežinėlį ar visą pomidoriuką, jei turite vynuoginių pomidorų.

REKLAMA

Įdėkite kepti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę 30 min.

REKLAMA

Skanaus!

REKLAMA

Receptas vaizdo įraše:

REKLAMA

Į centrą galite įdėti įvairius įdarus – nuo ​​grybų iki sūrių mišinio.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].