Tradicinis kiaulienos vyniotinis gali būti dar  sultingesnis ir dar skanesnis nei  ant grotelių kepti kepsniai. Įdarui prireiks vos 100 g šoninės: tai suteiks patiekalui daugiau sultingumo ir užtikrins dar geresnį skonį.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 1,5 kilogramo kiaulienos
  • 9 česnakų skiltelių
  • 1 citrinos žievelės
  • Augalinio aliejaus
  • 2 rozmarino šakelių
  • Žiupsnelio čili pipirų
  • 100 gramų šoninės
  • 30 gramų saulėje džiovintų pomidorų
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų

Kaip gaminti?

REKLAMA

Kelių centimetrų atstumu įpjaukite kiaulieną, suvyniokite į maistinę plėvelę ir išmuškite.

REKLAMA

Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, pakepinkite smulkintą citrinos žievelę ir smulkintą česnaką. Įdėkite rozmarino šakeles ir suberkite čili pipirus, kepkite ant vidutinės ugnies 5 minutes.

REKLAMA

Išimkite rozmarino šakeles. Likusį keptuvės turinį supilkite į trintuvę. Įdėkite šoninę ir saulėje džiovintus pomidorus. Viską gerai susmulkinkite.

Išmuštą mėsą pabarstykite druska ir pipirais. Gauta prieš tai tyre ištepkite kiaulienos paviršių. Suvyniokite į vyniotinį.

REKLAMA

Kepkite 90 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

REKLAMA

Skanaus!

Vaizdo įrašo medžiaga:

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].