Šoninės sūdymo procesas paprastai negali būti vadinamas greitu, tačiau jei pakeisite receptą ir viską darysite stiklainyje, tada po 2 dienų galėsite pamaloninti save pačiu subtiliausiu užkandžiu.

REKLAMA

Sūdymui naudojame 2 kilogramus kiaulienos šoninės arba papilvės. Būtinai imkite mėsą, kurioje daugiau nei 50 procentų riebalų. Turi atrodyti panašiai kaip aukščiau esančioje nuotraukoje.

REKLAMA

Mėsą supjaustome skersai pluoštų į vidutinio dydžio gabalėlius, kurie gali lengvai tilpti į pasirinktą stiklainį.

Metas paruošti marinatą. Jam reikia:

REKLAMA
  • 1 litro vandens
  • 150 gramų druskos
  • 8–10 lauro lapų
  • Juodųjų ir kvapiųjų pipirų žirnelių

Padedame ant ugnies, paverdame 2–3 minutes, ir marinatas yra paruoštas.

REKLAMA

Paruoštą sūrymą padedame atvėsti ir ruošiame mėsą. Į švarų stiklainį paskirstykite mėsą, sumaišytą su smulkintu česnaku.

REKLAMA

Kai stiklainis bus pilnas, užpildykite turinį atvėsusiu sūrymu, uždarykite ir užsukite dangtį.

REKLAMA

Padėkite į šaltą vietą 2 dienoms.

REKLAMA

Nepaisant to, kad praėjo labai mažai laiko, mūsų šoninė pasidaro stebėtinai švelni ir sultinga.

REKLAMA

Vaizdo įrašas:

Paruoštą šoninę galima laikyti šaldytuve ilgą laiką. Bet kadangi gaminimas greitas, lengviau greitai suvalgyti ir pasigaminti naują, šviežią porciją! Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].