Kiaulienos vyniotinis su riešutais. Sumuštiniai taps daug skanesni

Paskutinį kartą naminį kumpį valgiau prieš porą metų, kai per Velykas buvau aplankyti giminaičių. Jie turi savo ūkį, todėl dešrų net neperka. Kiaulienos vyniotinis su riešutais buvo toks skanus, kad dabar jį gaminu sumuštiniams.

REKLAMA

Riešutinis vyniotinis yra kažkas panašaus į įprastą vyniotinį. Bet šis patiekalas paprastai gaminamas gana ilgai, žemoje temperatūroje. Su pistacijomis ir liežuviu šis užkandis gaunasi nepaprastai skanus!

vyniotinis

REKLAMA

Jums reikės:

  • Kiaulienos 1 kg
  • Jautienos liežuvio 200 g
  • Pistacijų 30 g
  • Česnako miltelių 1 valgomojo šaukšto
  • Imbiero miltelių 1 valgomojo šaukšto
  • Lauro lapų 2 vnt.
  • Druskos 20 g
  • Želatinos 5 g
  • Cukraus 5 g

Gaminimas:

Kruopščiai nuplaukite mėsą, nusausinkite ir supjaustykite.

Dabar paimkite prieskonius. Dubenyje sumaišykite druską, cukrų, lauro lapus ir džiovintus prieskonius.

REKLAMA

Įtrinkite šį mišinį į kiaulienos gabaliukus. Uždenkite juos maišeliu ir padėkite į šaldytuvą 12 valandų. Geriausia tai daryti dienos metu, nes mėsą reikės apversti.

REKLAMA

Kol mėsa marinuojasi, išvirkite liežuvį. Virkite jį vandenyje, kol suminkštės, atvėsinkite ir supjaustykite juostelėmis. Nulupkite riešutus. Po kurio laiko išimkite mėsą iš šaldytuvo.

Kiaulieną sluoksniais paskleiskite ant paviršiaus. Išimkite lauro lapus ir pabarstykite mėsą riešutais. Dabar uždėkite liežuvio gabalėlius.

REKLAMA

Ruošinį tolygiai pabarstykite želatina, susukite į ritinį. Įdėkite jį į kepimo maišelį ir apvyniokite nuplautu medicininiu tvarsčiu.

Sudėkite vyniotinį į kepimo rankovę. Apvyniokite ne vienu rankovės sluoksniu, o 2 ar 3, o kraštus užriškite siūlais. Įkaitinkite vandenį giliame puode iki 75–80 laipsnių. Šiuo atveju naudingas kulinarinis termometras.

REKLAMA

vyniotinis

Į vandenį įdėkite vyniotinį ir kaitinkite aukščiau minėtoje temperatūroje pusiau pridengus puodą dangčiu apie 2 valandas. Tada atvėsinkite vyniotinį lediniame vandenyje ir pašalinkite visus kepimo rankovės sluoksnius.

REKLAMA
Kai vyniotinis paruoštas, prieš pjaustant padėkite jį nakčiai į šaldytuvą. Taip vyniotinis sustings ir išlaikys savo formą. Ryte supjaustykite jį plonais griežinėliais ir patiekite.
Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].