Jei esate nusiteikęs naujam receptui, būtinai išbandykite šį. Mažai laiko ir pastangų, o rezultatas – maksimalus. Tiesiog užpildykite kiaulieną šiuo įdaru, supjaustykite ir kepkite.

REKLAMA

Ingredientai

  • 600 g kiaulienos nugarinės arba sprandinės
  • druska
  • malti juodieji pipirai

Ingredientai įdarui

  • 180 g Parmos kumpio
  • 100 g raugintų agurkų
  • 80 ml augalinio aliejaus

Gaminimo eiga

REKLAMA

Visą kiaulieną supjaustykite taip, kad gautume vieną ištisinę mėsos juostą. Mėsą pasūdykite. Paprieskoniavę, švelniai ją išmuškite.

REKLAMA

Ant viršaus uždėkite Parmos kumpio griežinėlius. Taip pat uždėkite pjaustytus raugintus agurkus. Susukite.

REKLAMA

Taip paruoštą mėsą sutvirtinkite dantų krapštukais. Supjaustykite vidutinio storio griežinėliais. Sudėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi.

REKLAMA

Kepkite suktinį iš abiejų pusių iki kol apskrus. Tada apverskite ir vėl apkepkite. Viskas!

Variacija

REKLAMA

Ingredientai

  • 500 g kiaulienos nugarinės
  • 200 g lydyto sūrio
  • 20 g kapotų petražolių
  • paprasti miltai + 3 kiaušiniai + džiūvėsėliai apvolioti
  • augalinis aliejus kepti

Gaminimo eiga

Kiaulienos nugarinės riekeles išmuškite, pagardinkite druska ir pipirais.

REKLAMA

Dubenyje sumaišykite lydytą sūrį su smulkintais česnakais ir mišiniu aptepkite mėsos gabaliukus. Susukite ir apvoliokite miltuose, tada kiaušinio plakinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų, įkaitinkite ir kepkite iki auksinės spalvos.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].