Ingredientai

  • Mėsa (kiauliena) – 500 g,
  • Svogūnai – 100 g,
  • Duona – 3 riekės (150 g),
  • Grietinėlė – 150 ml (arba pienas),
  • Kiaušinis – 1 vnt.,
  • Druska – 1/2 šaukštelio,
  • Malti juodieji pipirai – pagal skonį,
  • Naminiai džiūvėsėliai apvoliojimui.

Įdarui:

REKLAMA
  • Agurkai (marinuoti) – 2 vnt.,
  • Kiaušiniai (virti) – 2–3 vnt.,
  • Svogūnų laiškai – pagal skonį,
  • Druska – pagal skonį,
  • Malti juodieji pipirai – pagal skonį.

Gaminimo eiga

  1. Porą duonos riekelių užpilkite grietinėle arba pienu. Mėsą sumalkite kartu su duona ir svogūnais. Tada įdėkite kiaušinį, žiupsnelį druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį. Gerai išmaišykite maltą mėsą.
  2. Virtus kiaušinius ir marinuotus agurkus supjaustykite mažais kubeliais. Smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus. Įdarui paruošti sumaišykite agurkus, kiaušinius, svogūnų laiškus, žiupsnelį druskos ir juoduosius pipirus.
  3. Iš faršo formuojame paplotėlį, į vidurį dedame po šaukštą įdaro ir sutvirtiname kraštus, suformuojame ovalų kotletą.
  4. Kotletus apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite karštame aliejuje kol šie apskrus – iki auksinės rudos spalvos. Tada iškeptus kotletukus sudėkite ant kepimo skardos, pateptos aliejumi. Formą uždenkite folija ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje orkaitėje 30–35 min.

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].