Skaniausias kepenėlių paštetas. Su juo sumuštiniai taps ypatingi

Kepenėlių paštetas receptą mes paveldėjome iš močiutės. Patikinu, kad niekada gyvenime neragavote švelnesnio ir skanesnio pašteto. Taigi, jei turite noro ir šiek tiek laiko, būtinai išbandykite šį skanėstą!

REKLAMA

paštetas

Naminis kepenėlių paštetas

Jums reikės:

REKLAMA
  • 800 g jautienos kepenėlių
  • 200 g sviesto
  • 250 g svogūnų
  • 2-3 šaukštų augalinio aliejaus
  • 150-200 ml vandens
  • 250 g morkų
  • druskos pagal skonį
  • maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimas:

Pašteto gamybai naudosime jautienos kepenėles. Tačiau labai skanu gaunasi ir su vištienos ar kiaulienos kepenėlėmis. Kepenėles nuplaukite tekančiu vandeniu ir supjaustykite dideliais gabalėliais.

REKLAMA

Įkaitinkite gilią keptuvę ir supilkite į ją augalinį aliejų. Kepkite kepenėles iš kiekvienos pusės, kol apkeps. Tada suberkite stambiai pjaustytas morkas ir svogūnus. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Taip pat galite įdėti vieną lauro lapą. Iki pusės pripilkite vandens. Troškinti mėsą su daržovėmis reikia ant vidutinės ugnies, kol morkos suminkštės.

REKLAMA

paštetas

Paruoštas daržoves su mėsa reikia perkelkite į patogų indą be skysčio. Kai visi apkepti ingredientai bus visiškai atvėsę, įdėkite minkšto sviesto ir viską sumalkite mėsmale ar elektriniu smulkintuvu iki vientisos masės. Iš šio ingredientų kiekio gaunama lygiai 1080 g kepenėlių pašteto.

REKLAMA

paštetas

REKLAMA

Žemiau esančiame vaizdo įraše pamatysite, kaip gaminamas paštetas:

REKLAMA

Paštetą galite laikyti šaldiklyje, taip šio skanėsto turėsite dar ilgiau!

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].